12.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Caravana filmului românesc a sosit la Brăila

La celebrarea a 650 de ani de atestare documentară a oraşului de pe malul Dunării, Caravana filmului românesc aduce în faţa cinefililor brăileni trei proiecţii care au legătură cu oraşul de la Dunăre prin actori, regizori şi locuri, respectiv „Păcală”, „Tatăl fantomă” şi „Live”.

Caravana s-a deschis duminică seară cu o comedie potrivită pentru toate vârstele – „Păcală”, al doilea cel mai vizionat film românesc din toate timpurile. Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, „istoria năzdrăvanului fiu de ţăran, născut pentru a nu se înrudi vreodată cu prostia, este un bun prilej pentru maestrul comediei româneşti, regizorul Geo Saizescu, să ofere roluri pline de sevă marilor actori ai epocii, Ştefan Mihăilescu-Brăila şi Vasilica Tastaman, ambii născuţi la Brăila şi formaţi ca actori la teatrul din oraş”. Scenariul este scris de Dumitru Radu Popescu şi Geo Saizescu, iar din distribuţie fac parte şi Sebastian Papaiani şi Mariella Petrescu.

Evenimentul continuă luni seară cu o călătorie în timp făcută de actorul Marcel Iureş în pelicula „Tatăl fantomă”, semnată de regizorul Lucian Georgescu. Mai multe secvenţe ale filmului „Tatăl fantomă” au fost filmate în treisprezece locaţii din Brăila, printre care str. Cojocari (în zona fostului cinematograf), în zona străzilor Malului, Pensionatului, Danubiului, Vadul Rizeriei, Împăratul Traian, B-dul Al. I. Cuza, Mihai Eminescu, Petru Maior, Faleza Dunării şi în Piaţa Traian. Scenariul şi regia îi aparţin lui Lucian Georgescu, iar din distribuţie fac parte Marcel Iureş, Mihaela Sîrbu, Victor Rebengiuc, Mihai Constantin, Valer Dellakeza şi Bujor Macrin.

Serile dedicate Capodoperelor cinematografiei naţionale se încheie marţi cu filmul de actualitate, „Live”, semnat, în calitate de scenarist, regizor şi producător, de brăileanul Vlad Păunescu. Investigaţia pornită de o vedetă de televiziune pentru a atinge audienţa care o ţine în prim plan o va târî într-un scandal de proporţii, care pune în lumină mizeria umană a universului politic actual. „Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre această peliculă, dar şi despre drumul străbătut de Vlad Păunescu, de la statutul de director de imagine, la cel de fondator al celei mai mari companii de producţie cinematografică din România, Castel Film, unde s-au filmat numeroase superproducţii americane, atunci sigur nu veţi rata întâlnirea de după proiecţie, cu invitaţii speciali ai serii de 14 august: Vlad, Oana şi Andrei Păunescu”, precizează comunicatul citat.

În cei cinci ani de existenţă, Caravana filmului românesc a ajuns în 30 de oraşe, având un număr aproximativ de 115.000 de spectatori şi consemnând 2.500 de referiri în presa locală şi naţională.

Ultima oră
Pe aceeași temă