20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăCulturăArtiștii să înțeleagă că vaccinarea populației este în interesul lor, susține ministrul...

Artiștii să înțeleagă că vaccinarea populației este în interesul lor, susține ministrul Culturii

Artiștii din România ar trebui să înțeleagă că creșterea ratei de vaccinare anti – Covid a populației este în interesul lor, susține ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Ministrul Bogdan Gheorghiu a prezentat această opinie într-o declarație la postul de radio Digi Fm.

„Vreau să vă spun că şi artiştii, până la urmă, trebuie să înţeleagă că este spre beneficiul lor să avem o rată de vaccinare cât mai bună la noi în ţară, pentru că asta înseamnă o reluare a activităţii lor în condiţii mai relaxate”, a explicat ministrul Culturii.

El a făcut și un apel ca artiștii să devină formatori de opinie în favoarea vaccinării.

„Noi trăim într-o perioadă în care un rol foarte important îl au formatorii de opinie. În toate vremurile au existat formatori de opinie, dar acum, când comunicarea se poate face mult mai rapid şi la o scară mai largă, cu atât este mai important rolul lor şi de aceea este important ca figuri exponenţiale, atât din zona culturii scrise, dar şi din zona artei spectacolului, să se implice activ pentru a încuraja vaccinarea”, a subliniat ministrul Culturii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă