17.4 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăCoronavirusVarianta Delta „Plus” Covid poate fi mult mai contagioasă

Varianta Delta „Plus” Covid poate fi mult mai contagioasă

O nouă formă mutantă a coronavirusului pe care specialiștii o numesc „Delta Plus”, se poate răspândi mult mai ușor decât varianta Delta obișnuită, spun experții din Marea Britanie, scrie BBC.

Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie a mutat-o în categoria „variantă aflată în investigație”.

Nu există încă dovezi că provoacă o boală mai gravă.

Oamenii de știință sunt încrezători că vaccinurile existente ar trebui să funcționeze în continuare bine pentru a proteja oamenii.

Deși Delta obișnuită încă reprezintă majoritatea infecțiilor cu Covid, cazurile de „Delta Plus” sau AY.4.2 au crescut exponențial în Marea Britanie. Cele mai recente date oficiale sugerează că 6% dintre cazurile de Covid sunt de acest tip.

Care sunt variantele Delta, Gamma, Beta și Alpha Covid?

Câteva cazuri au fost identificate și în SUA. Au existat unele în Danemarca, dar noi infecții cu AY.4.2 au scăzut de atunci acolo.

Marea Britanie oferă deja doze de rapel vaccin Covid-19 persoanelor cu risc mai mare înainte de iarnă, pentru a se asigura că au protecție deplină împotriva coronavirusului.

Dr. Jenny Harries, directorul executiv al Agenției pentru Securitatea Sănătății Marea Britanie, a declarat: „Sfatul este același pentru toate variantele actuale. Vaccinați-vă și prezentați-vă pentru a treia doză sau rapel, după caz, imediat ce sunteți sunat.”

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Deputatul britanic Robert Stewart a fost inculpat pentru fapte ce au caracter rasist

Deputatul conservator britanic Robert Stewart a fost inculpat luni pentru comportament şi afirmaţii ''ameninţătoare'', dintre care unele cu caracter rasist, a anunţat poliţia metropolitană...

Iohannis participă la Summitul București 9

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi, la Bratislava, la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9), pe care îl va coprezida alături de omologul său slovac,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 468: Barajul de lângă Herson, aruncat în aer

UPDATE, ora 09:42: Barajul peste Nipru de la Nova Kahovka din regiunea Herson a fost aruncat în aer noaptea trecută. Ministerul ucrainean de Interne a...
Ultima oră
Pe aceeași temă