4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăCoronavirusVarianta Delta „Plus” Covid poate fi mult mai contagioasă

Varianta Delta „Plus” Covid poate fi mult mai contagioasă

O nouă formă mutantă a coronavirusului pe care specialiștii o numesc „Delta Plus”, se poate răspândi mult mai ușor decât varianta Delta obișnuită, spun experții din Marea Britanie, scrie BBC.

Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie a mutat-o în categoria „variantă aflată în investigație”.

Nu există încă dovezi că provoacă o boală mai gravă.

Oamenii de știință sunt încrezători că vaccinurile existente ar trebui să funcționeze în continuare bine pentru a proteja oamenii.

Deși Delta obișnuită încă reprezintă majoritatea infecțiilor cu Covid, cazurile de „Delta Plus” sau AY.4.2 au crescut exponențial în Marea Britanie. Cele mai recente date oficiale sugerează că 6% dintre cazurile de Covid sunt de acest tip.

Care sunt variantele Delta, Gamma, Beta și Alpha Covid?

Câteva cazuri au fost identificate și în SUA. Au existat unele în Danemarca, dar noi infecții cu AY.4.2 au scăzut de atunci acolo.

Marea Britanie oferă deja doze de rapel vaccin Covid-19 persoanelor cu risc mai mare înainte de iarnă, pentru a se asigura că au protecție deplină împotriva coronavirusului.

Dr. Jenny Harries, directorul executiv al Agenției pentru Securitatea Sănătății Marea Britanie, a declarat: „Sfatul este același pentru toate variantele actuale. Vaccinați-vă și prezentați-vă pentru a treia doză sau rapel, după caz, imediat ce sunteți sunat.”

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Nouriel Roubini prevestește venirea mamei crizelor economice

Niciun economist de marcă sau vreo instituție de consultanță financiară nu s-a hazardat în predicții asupra viitorului. Economistul Nouriel Roubini, supranumit “profetul crizei,” riscă...

Xi Jinping merge într-o vizită oficială în Arabia Saudită

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va efectua, joi, o vizită oficială în Arabia Saudită, pe fondul tensiunilor pe care ambele ţări le au cu Statele...

ONU are dovezi ale folosirii armelor chimice de către Statul Islamic în Irak

Experţi ai Naţiunilor Unite(ONU) au descoperit noi probe ale utilizării armelor chimice de către gruparea jihadistă Statul Islamic în timpul autoproclamatului său califat, mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă