5.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăCoronavirusVarianta Delta „Plus” Covid poate fi mult mai contagioasă

Varianta Delta „Plus” Covid poate fi mult mai contagioasă

O nouă formă mutantă a coronavirusului pe care specialiștii o numesc „Delta Plus”, se poate răspândi mult mai ușor decât varianta Delta obișnuită, spun experții din Marea Britanie, scrie BBC.

Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie a mutat-o în categoria „variantă aflată în investigație”.

Nu există încă dovezi că provoacă o boală mai gravă.

Oamenii de știință sunt încrezători că vaccinurile existente ar trebui să funcționeze în continuare bine pentru a proteja oamenii.

Deși Delta obișnuită încă reprezintă majoritatea infecțiilor cu Covid, cazurile de „Delta Plus” sau AY.4.2 au crescut exponențial în Marea Britanie. Cele mai recente date oficiale sugerează că 6% dintre cazurile de Covid sunt de acest tip.

Care sunt variantele Delta, Gamma, Beta și Alpha Covid?

Câteva cazuri au fost identificate și în SUA. Au existat unele în Danemarca, dar noi infecții cu AY.4.2 au scăzut de atunci acolo.

Marea Britanie oferă deja doze de rapel vaccin Covid-19 persoanelor cu risc mai mare înainte de iarnă, pentru a se asigura că au protecție deplină împotriva coronavirusului.

Dr. Jenny Harries, directorul executiv al Agenției pentru Securitatea Sănătății Marea Britanie, a declarat: „Sfatul este același pentru toate variantele actuale. Vaccinați-vă și prezentați-vă pentru a treia doză sau rapel, după caz, imediat ce sunteți sunat.”

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru, jurnalist la România Liberă din 2021. Noi începuturi, mult dinamism și multă speranță.
Cele mai citite

Cei care ne șterg numele

Eram obișnuiți anii trecuți să avem parte de fastul oficial și opulența culinară care marcau Ziua Națională. Acum pandemia a închis gura atât...

Atria Urban Resort a vândut 75% din apartamentele construite în faza 2-a

Atria Urban Resort, complexul rezidenţial construit în vecinătatea Lacului Străuleşti, în baza parteneriatului dintre EVERGENT Investments - Cityring Property și dezvoltat de Cityring Development,...

Austria renunță la extinderea rețelei de autostrăzi

Austria a anunțat că renunță la mai multe proiecte de extindere a rețelei de autostrăzi. Ministrul austriac pentru protecţia climei, Leonore Gewessler, a spus...
Ultima oră
Pe aceeași temă