1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăCoronavirusVaccinul anti-Covid-19 pentru copii este sigur și eficient

Vaccinul anti-Covid-19 pentru copii este sigur și eficient

Vaccinul anti-Covid-19 pentru copii este eficient și sigur, anunță compania Moderna. Testele au arătat un răspuns imunitar puternic, iar toleranța a fost în general bună la copiii cu vârsta între 6 și 11 ani.

Vaccinul anti-Covid-19 pentru copii, sigur și eficient

Moderna a precizat că vaccinul anti-COVID-19 pentru copii în două doze a generat anticorpi neutralizanţi. Un comitet de specialişti din cadrul Agenţiei pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) urmează să ia o decizie asupra aprobării vaccinului anti-Covid-19 la copii. Până în prezent, serul era autorizat pentru utilizare in regim de urgenţă în cazul adulţilor. De asemenea, acesta a primit undă verde pentru cea de-a treia doză.

Totuși, vaccinul nu a fost autorizat până acum și în rândul copiilor. Suedia a sistat utilizarea vaccinului Moderna pentru copiii din grupe mai mici de vârstă după ce au fost sesizate cazuri de inflamaţie cardiacă la adulţi tineri.

De asemenea, Pfizer a solicitat autorităților de reglementare din SUA să aprobe vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Compania a depus luna trecută la FDA  rezultatul unor teste clinice ale vaccinului din această categorie.

„Această depunere este un pas important în lupta noatră continuă împotriva covid-19”, a transmis compania pe Twitter. 

Pe de altă parte, Moderna a susținut că rezultatele testelor au fost cele așteptate. Vaccinul a fost făcut în doze de 50 de micrograme, jumătate din cantitatea administrată adulților. Studiul a fost realizat pe  4.753 de participanţi, iar efectele secundare au fost minore sau moderate. Printre acestea se enumeră oboseala, febră și durerile de cap.

Cele mai citite

Ciucă a discutat cu Rafila despre certificatul verde la locul de muncă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru a găsi soluţiile prin care actul normativ privind certificatul...

Vaccinarea e obligatorie la grecii de peste 60 de ani. Amenzi pentru nevaccinați

Vaccinarea e obligatorie la persoanele de peste 60 de ani, au anunțat autoritățile de la Atena. Măsură, considerată una drastică, este luată pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă