11.3 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

SUA elimină restricțiile de călătorie pentru persoanele vaccinate anti-Covid-19

SUA ridică restricțiile pentru prima dată, după 18 luni

Statele Unite ale Americii au anunțat că începând cu luna noiembrie, persoanele vaccinate cu schema completă nu vor mai avea restricții de călătorie. Călătorii străini  vor trebui să se testeze înainte de călătoria în SUA şi să poarte măşti. Mai apoi, contactele acestora vor fi monitorizate.

Persoanele vaccinate vor putea intra în țară

Acest sistem de monitorizare va fi pus în practică de companiile aeriene, care vor colecta informații suficiente pentru a-i putea contacta pe călătorii intrați în țară. Astfel, SUA ridică restricțiile impuse încă din martie 2020. Inițial erau vizați străinii din UE, Marea Britanie și China. Ulterior, pe listă au fost adăugate și India și Brazilia.

„Începând din luna noiembrie, cetățenii străini care zboară în Statele Unite vor trebui să fie complet vaccinați și trebuie să prezinte dovada vaccinării înainte de a urca într-un avion cu destinația SUA”, a declarat oficial al Casei Albe, Jeff Zients, reporterilor, adăugând că la începutul lunii noiembrie calendarul de implementare va oferi agențiilor și companiilor aeriene „timp pentru pregătire”, evidențiază jurnaliștii de la CNN.

Primele modificări, după 18 luni

Washington-ul a impus prima dată restricțiile de călătorie în urmă cu 18 luni. Administrația Trump a adoptat o măsură prin care numai cetățenii americani, cei cu pașaport american sau posesorii de cărți verzi mai puteau reveni în SUA din UE sau UK. În prezent, SUA interzice accesul cetăţenilor non-americani care în ultimele 14 zile au mers în Regatul Unit, zona Schengen, Irlanda, China, India, Africa de Sud, Iran şi Brazilia.

În urma unei cereri din partea reprezentanților industriei turismului, restricțiile vor fi ridicate din noiembrie pentru persoanele vaccinate.

Ultima oră
Pe aceeași temă