21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăCoronavirusSUA au raportat record de infecții cu Covid-19

SUA au raportat record de infecții cu Covid-19

SUA și mai multe țări europene au raportat un record de infecții cu Covid-19 de la începutul pandemiei. În același tim, țările europene vin din urmă.

SUA și mai multe țări europene au raportat cele mai mari creșteri zilnice ale cazurilor de Covid de la începutul pandemiei. Varianta Omicron continuă să se răspândească în toată lumea, devenint tulpină dominantă în mai multe țări.

SUA a înregistrat un record de infecții cu Covid-19

Peste 440.000 de cazuri noi au fost înregistrate luni în SUA, au declarat oficialii din domeniul sănătății. Franța, Italia, Grecia, Portugalia și Anglia au raportat, de asemenea, un număr record de infecții zilnice.

Oficialii au spus că cifrele mari s-ar putea datora parțial întârzierilor raportate în perioada Crăciunului. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că riscul prezentat de Omicron „rămâne foarte mare”, cu toate că unele studii sugerează că tulpina sud-africană este mai puțin periculoasă decât varianta Delta.

Polonia a înregistrat miercuri 794 de decese legate de Covid, cel mai mare număr din al patrulea val al pandemiei, cu mai mult de trei sferturi dintre victime nevaccinate. În SUA, cazurile înregistrate de Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au crescut cu 441.278 la 27 decembrie, de departe cel mai mare număr de cazuri zilnice raportate vreodată agenției.

Mai multe țări europene au înregistrat cazuri record

Marți, Franța a raportat 179.807 noi infecții, cel mai mare număr de cazuri zilnice din Europa.

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a avertizat că „totul sugerează” că Franța ar putea înregistra până la 250.000 de cazuri zilnice până la începutul lunii ianuarie. Premierul Jean Castex a anunțat noi restricții la începutul acestei săptămâni. Lansarea booster-ului în țară a crescut, peste 23 de milioane de oameni primind până în prezent un booster.

Infecțiile în Italia au depășit 78.000 de cazuri, atingând un nou record de la începutul pandemiei. De asemenea, a înregistrat 202 decese, ducând numărul total de decese în țară la 136.753. Portugalia a înregistrat 17.172 de cazuri noi.

Instrumentul de urmărire a datelor CDC spune că mass-media americană raportează că creșterea medie de șapte zile a infecțiilor este acum la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2021.

O purtătoare de cuvânt a CDC a declarat pentru site-ul de știri Politico că ultimele cifre ale infecțiilor ar putea fi supraestimate din cauza întârzierilor în testarea și închiderea centrelor de testare în perioada Crăciunului.

Autoritățile au emis avertismente de călătorie

De asemenea, agenția de sănătate și-a extins avertismentele de călătorie pentru anumite părți ale Europei, adăugând Malta, Moldova și Suedia pe lista țărilor în care călătoriile prezintă un risc foarte mare de infecție.

Călătorilor li se cere să evite aceste țări în conformitate cu criteriile de nivel 4 ale CDC, pe care o destinație le primește dacă raportează mai mult de 500 de cazuri la 100.000 de persoane.

Expertul american în boli infecțioase Amesh Adalja a declarat pentru BBC că Omicron ar putea „scăpa de protecția oferită de vaccinuri” și „afecta pe oricine după bunul plac”.

„Cheia este să ținem asta departe de oamenii cu risc ridicat… chiar va trebui să ne concentrăm asupra cazurilor severe și a spitalizărilor.
Potrivit unui raport publicat marți de OMS, numărul de noi infecții cu Covid de toate variantele a crescut cu 57% în Europa în săptămâna dinainte de 26 decembrie și cu 30% în America.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:00:51

VIDEO: Ploile torențiale au lovit regiunea spaniolă Murcia – Cel puțin o persoană a murit

Efectele furtunii tropicale Hermine, care a a ajuns în depresiune tropicală, au fost devastatoare. S-a soldat cu un mort în Murcia, în sudul Spaniei,...
00:01:16

„Pleacă acum”, îndemn de la primarul canadian al unui port din Newfoundland în timp ce uraganul lovește

Primarul Brian Button de la Port Aux Basques din Newfoundland a declarat starea de urgență sâmbătă (24 septembrie), după ce furtuna puternică(uraganul) Fiona a...
00:00:58

VIDEO: Imagini de la masacrul de la școala din Rusia

Un bărbat înarmat, cu zvastică pe tricou, a ucis luni (26 septembrie) 13 persoane, inclusiv șapte copii, și a rănit peste 20 într-o școală...
Ultima oră
Pe aceeași temă