27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăCoronavirusStudiu. Doza booster AstraZeneca, eficientă împotriva Omicron

Studiu. Doza booster AstraZeneca, eficientă împotriva Omicron

Doza booster de la AstraZeneca este eficientă împotriva Omicron. Anunțul a fost făcut de compania farmaceutică, citând date dintr-un studiu de laborator al Universității Oxford.

Mici victorii au fost câștigate în lupta împotriva variantei Omicron a coronavirusului, arată datele publicate de două universități britanice. Imperial College din Londra spune că riscul de a fi nevoit să rămână în spital pentru pacienții cu Omicron este cu 40% până la 45% mai mic.

AstraZeneca recomandă doza booster împotriva Omicron

Între timp, descoperirile unui studiu de laborator al Universității Oxford sugerează că trei doze de vaccin COVID-19 de la AstraZeneca sunt eficiente împotriva noii tulpini. Descoperirile lui Oxford nu au fost încă publicate într-un jurnal medical revizuit de colegi.

Studiul asupra vaccinului AstraZeneca a arătat că, după un curs de trei doze, nivelurile de neutralizare împotriva Omicron au fost în mare măsură similare cu cele împotriva variantei Delta a virusului după două doze.

Deși primele date sunt pozitive pentru companie, AstraZeneca a declarat marți că lucrează cu Universitatea Oxford pentru a produce un vaccin adaptat pentru Omicron. Imperial College atrage atenția că reducerile de spitalizare trebuie echilibrate cu riscul mai mare de infectare cu Omicron, datorită reducerii protecției oferite atât de vaccinare, cât și de infecția naturală.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă