24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăCoronavirusRecord de vaccinați în Portugalia. Ce loc fruntaș ocupă în lume țara

Record de vaccinați în Portugalia. Ce loc fruntaș ocupă în lume țara

85% din populaţia portugheză a primit schema completă de vaccin. Astfel, Portugalia este cea mai vaccinată ţară din lume. De vineri, restricţiile anti-COVID vor fi eliminate.

Acest record al Portugaliei a fost posibil datorită cooperării dintre medici, armată şi oficiali locali, scrie La Stampa.

Operațiunea de vaccinare a fost condusă de un ofiţer de marină, viceamiralul Henrique de Gouveia e Melo, care între timp a devenit erou naţional.

Portughezilor le-a fost reamintit de primul plan naţional de vaccinare din 1965, când se luptau cu mai multe boli mortale, iar acum au înţeles gravitatea situaţiei şi au avut încredere în beneficiile vaccinării.

Această imunizarea record va permite guvernului să ridice toate restricţiile începând de vineri, 1 octombrie, astfel încât viaţa revine la normal.

Începutul campaniei de vaccinare a fost incert, dozele Pfizer au ajuns cu întârziere în centrele de imunizare. Apoi, serurile au ajuns până în zonele cele mai izolate.

Până în prezent, şase miliarde de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în întreaga lume, potrivit „Our World in Data”, o publicaţie ştiinţifică a Universităţii Oxford. În medie, în fiecare zi sunt administrate 28,48 milioane de doze.

43,7% din populaţia lumii a primit până în prezent cel puţin o doză de vaccin.

Portugalia este pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de persoane imunizate, cu 85%.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Anchetă la Focșani: Un militar de 22 ani a fost împușcat în cap

Un militar din cadrul unei unități a Brigăzii 8 ROT Focșani a fost găsit împușcat în cap. Ancheta a fost preluată de procurorii militari pentru...

LIVE UPDATE A început protestul AUR

Protestul organizat de AUR a început la ora 14 în Piața Universității, iar de la ora 15 oamenii de acolo vor pleca în marș...

Un europarlamentar PNȚCD cheamă românii la protestul AUR. Un eveniment paralel ar fi organizat de senatoarea Șoșoacă

Un europarlamentar PNȚCD, Cristian Terheș, cheamă românii la protestul AUR, care se va desfășura în după-amiaza zilei de duminică, 2 octombrie 2022. "V-ati saturat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă