21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăCoronavirusRata Covid în București scade sub 2 la mie

Rata Covid în București scade sub 2 la mie

Rata Covid în București scade sub 2 la mie, a anunțat, luni, Direcția de Sănătate Publică (DSP).

În ziua de luni, 29 noiembrie 2021, incidența Covid în București este de 1,95 cazuri la mia de locuitori. În ziua anterioară, duminică, incidenţa pandemiei în Bucureşti fusese de 2,04 la mie.

Scăderea incidenței Covid care se înregistrează în aceste zile poate fi corelată și cu scăderea numărului de teste, specifică zilelor nelucrătoare.

După cum se știe, statele din Europa preconizează un nou val al pandemiei, cel de-al cincilea. Cel mai probabil acest val va fi cu tulpina Omicron, provenită din sudul Africii.

Rata Covid în București scade dar România se teme de valul al cincilea

Cazuri de infectare cu tulpina Omicron sunt deja identificate în câteva țări din Europa. România ar putea fi și ea afectată de acest val cinci.

Ca măsură de protecție, în țările UE nu mai au acces cetățeni ai mai multor state din Africa. Printre acestea se numără Republica Sud – Africană, Lesotho, Swaziland și Botswana.

În cursul zilei de luni, câteva zeci de cetățeni români ar urma să fie repatriați cu o cursă specială TAROM. Cetățenii care vor sosi în România din Africa de Sud nu au, din fericire, probleme medicale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:51

VIDEO: Vicepreședintele american Harris laudă alianța SUA-Japonia

Vicepreședintele american Kamala Harris a avut luni (26 septembrie) o întâlnire bilaterală cu premierul japonez Fumio Kishida, înaintea funeraliilor fostului prim-ministru Shinzo Abe, marți...
00:01:04

VIDEO: Proteste în Germania – Cer deschiderea gazoductului Nord Stream 2

Câteva sute de germani au protestat duminică în orașul Lubmin, situat în estul Germaniei, pe malul mării, cerând punerea în funcțiune a proiectului de...

Șase țări care pot fi explorate la prețul unui iPhone 14

Ei bine, fiecare iubitor de Apple este cu siguranță la curent cu lansarea a celui mai recent iPhone14. Fiind unul dintre cele mai bine...
Ultima oră
Pe aceeași temă