19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeCoronavirusRafila îl acuză pe Nicușor Dan că pune în pericol campania de...

Rafila îl acuză pe Nicușor Dan că pune în pericol campania de vaccinare

Care medic trebuia să îi spună lui Nicușor Dan să se vaccineze, medicul de familie sau medicul pediatru, se întreabă, ironic, doctorul Alexandru Rafila. Rafila crede că declarația primarului general este doar un exemplu de afirmație care compromite campania de vaccinare.

„Am înțeles că nu s-a vaccinat încă pentru că nu a întrebat medicul sau medicul până acum, timp de 8 luni, nu i-a spus dacă ar trebui sau nu să se vaccineze. Întrebarea mea este care medic: medicul de familie sau medicul pediatru? Cu toate că e un vaccin care se poate administra de la 12 ani … cine trebuia să îi recomande vaccinarea domnului primar?”, a spus, marți seară, Alexandru Rafila la „Marius Tucă Show” de la Aleph News.

Nicușor Dan este acuzat de „fățărnicie”, deoarece este vorba de o persoană publică și ar trebui să fie un model pentru comunitatea pe care o conduce: „discutăm de 8 luni despre vaccinare și aflăm că, de fapt, noi nu ne-am vaccinat pentru că încă nu ne-a spus medicul. Mi se pare că exact genul ăsta de exemple compromit campania de vaccinare”.

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, însă a trecut prin boală și că o va face atunci când medicul îi va spune că este bine să o facă.

„Nu am spus public pentru că nu am vrut să parazitez dezbaterea publică cu asta. După cum bine ştiţi, am fost în izolare în luna mai. Am fost izolare pentru că fiica mea a fost infectată, apoi m-am infectat şi eu, deci am avut coronavirus. O să fac vaccinarea după ce medicul îmi va spune că este bine să o fac”, a mai spus Nicuşor Dan.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies