21.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăCoronavirusPfizer testează un nou medicament împotriva coronavirusului

Pfizer testează un nou medicament împotriva coronavirusului

Au început testele pentru noul medicament

Compania farmaceutică Pfizer a anunțat începutul unui studiu legat de un nou medicament împotriva coronavirusului. Specialiștii vor să dezvolte o nouă schemă de tratament sub formă de pastile care să combată infecția cu Covid-19.

În cadrul studiului, medicamentul cunoscut ca PF-07321332 va fi testat pe 2.660 de adulți sănătoși. Aceeași vor locui în aceeași casă cu o persoană infectată cu coronavirus. Totodată, medicamentul testat de Pfizer va fi administrat împreună cu o doză mică de Ritonavir, un medicament mai vechi, folosit pe scară largă în tratamentele combinate pentru infecția cu HIV.
Cel puțin trei antivirale promițătoare pentru covid sunt testate în studiile clinice, cu rezultate așteptate imediat după sfârșitul toamnei sau iernii, a declarat Carl Dieffenbach, director al Diviziei SIDA la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, care supraveghează dezvoltarea antivirală.

„Cred că vom avea răspunsuri la ceea ce sunt capabile aceste pastile în următoarele câteva luni”, a spus Dieffenbach.

Pfizer a lansat un studiu combinat de faza 2 și 3 a produsului său pe 1 septembrie, iar oficialii Atea au declarat că se așteaptă la rezultate din studiile de fază 2 și faza 3 la sfârșitul acestui an. Dacă rezultatele sunt pozitive și se acordă utilizarea de urgență pentru orice produs, Dieffenbach a spus că „distribuția ar putea începe rapid”.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Dîncu, vizită oficială la Chișinău

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, efectuează, astăzi şi mâine, o vizită oficială la Chişinău.Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), Dîncu va avea astăzi convorbiri cu...

1 Octombrie, ziua internațională a cafelei

Prima zi din octombrie marchează Ziua Internațională a Cafelei - o sărbătoare creată de Organizația Internațională a Cafelei în 2014 pentru a sărbători iubitorii...

Rică Răducanu, pe patul de spital! Ce probleme are fostul fotbalist

Fosta legendă a fotbalului românesc, Rică Răducanu, are probleme grave de sănătate! „Sunt în spital. Nu pot vorbi acum!”, a spus Rică Răducanu, pentru playsport. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă