9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Pfizer testează un nou medicament împotriva coronavirusului

Au început testele pentru noul medicament

Compania farmaceutică Pfizer a anunțat începutul unui studiu legat de un nou medicament împotriva coronavirusului. Specialiștii vor să dezvolte o nouă schemă de tratament sub formă de pastile care să combată infecția cu Covid-19.

În cadrul studiului, medicamentul cunoscut ca PF-07321332 va fi testat pe 2.660 de adulți sănătoși. Aceeași vor locui în aceeași casă cu o persoană infectată cu coronavirus. Totodată, medicamentul testat de Pfizer va fi administrat împreună cu o doză mică de Ritonavir, un medicament mai vechi, folosit pe scară largă în tratamentele combinate pentru infecția cu HIV.
Cel puțin trei antivirale promițătoare pentru covid sunt testate în studiile clinice, cu rezultate așteptate imediat după sfârșitul toamnei sau iernii, a declarat Carl Dieffenbach, director al Diviziei SIDA la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, care supraveghează dezvoltarea antivirală.

„Cred că vom avea răspunsuri la ceea ce sunt capabile aceste pastile în următoarele câteva luni”, a spus Dieffenbach.

Pfizer a lansat un studiu combinat de faza 2 și 3 a produsului său pe 1 septembrie, iar oficialii Atea au declarat că se așteaptă la rezultate din studiile de fază 2 și faza 3 la sfârșitul acestui an. Dacă rezultatele sunt pozitive și se acordă utilizarea de urgență pentru orice produs, Dieffenbach a spus că „distribuția ar putea începe rapid”.

Ultima oră
Pe aceeași temă