23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeCoronavirusPfizer începe studiile clinice pentru un vaccin împotriva Omicron

Pfizer începe studiile clinice pentru un vaccin împotriva Omicron

Pfizer și BioNTech au început un studiu clinic pentru vaccinul lor specific Omicron. Companiile au făcut anunțul marți într-un comunicat de presă.

Studiul va evalua vaccinul pentru siguranța, tolerabilitatea și nivelul răspunsului imun. Acesta va fi evaluat atât ca serie primară, cât și ca doză de rapel. La studiu vor participa 1.420 de adulți sănătoși cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani.

Pfizer lucrează la un vaccin împotriva Omicron

Participanții din prima fază au primit două doze din vaccinul actual Pfizer Covid-19 cu cel puțin 90 până la 180 de zile înainte de studiu. Participanții din a doua au primit trei doze din vaccinul actual Pfizer Covid-19 cu cel puțin 90 până la 180 de zile înainte de studiu. Ei vor primi o doză din vaccinul actual Pfizer Covid-19 sau vaccinul specific Omicron.

Cei din a treia fază a studiului nu au primit niciun vaccin Covid-19. Ei vor primi trei doze de vaccin specific Omicron. Vaccinul specific Omicron va fi administrat ca o doză de 30 de micrograme, la fel ca și vaccinul actual.

„În timp ce cercetările actuale și datele din lumea reală arată că boosterele continuă să ofere un nivel ridicat de protecție împotriva bolilor severe și a spitalizării cu Omicron, recunoaștem nevoia de a fi pregătiți în cazul în care această protecție va scădea în timp și va avea potențial la abordarea Omicron și a altor variante în viitor”, a declarat Kathrin Jansen, vicepreședinte senior și șeful departamentului de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor Pfizer.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat luna trecută că, dacă este nevoie de un nou vaccin pentru varianta de coronavirus Omicron, compania va avea unul în martie. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Pfizer a confirmat deja au începutproducția.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Horoscopul complet pentru luna Octombrie

 Berbec (21 martie - 19 aprilie)General: Octombrie aduce o concentrare pe relațiile personale și parteneriatele. Este un moment bun pentru a rezolva conflictele...

Salariul minim brut se majorează de azi la 3.300 de lei

Salariul de bază minim brut crește la 3.300 lei lunar, începând cu 1 octombrie 2023, faţă de nivelul actual de 3.000 de lei. De...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies