3.4 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăCoronavirusPersoanele nevaccinate se pot reinfecta cu coronavirus o dată la 16 luni

Persoanele nevaccinate se pot reinfecta cu coronavirus o dată la 16 luni

Studiu realizat în Marea Britanie

Un studiu realizat în Marea Britanie susține că persoanele nevaccinate se pot reinfecta cu coronavirus o dată la 16 luni. Odată cu cel de-al patrulea val al pandemiei de Covid-19, tot mai multe persoane raportează că s-au infectat pentru a doua sau a treia oară.

Specialiștii avertizează că reinfectările pot pune presiune mai mare pe sistemul de sănătate. Aceștia fac apel către populație să se vaccineze anti-Covid-19. De asemenea, au cerut extinderea programului de vaccinare la toți elevii, inclusiv două doze pentru adolescenți.

„Dacă ai o prevalență mare și o expunere frecventă la virus, așa cum se întâmplă în școli, vei vedea din ce în ce mai mulți oameni care se reinfectează, în ciuda vaccinării adulților”, a spus Stephen Griffin, profesor asociat de virologie la Universitatea din Leeds.

Apariția variantei Delta a complicat și mai mult situația, fiind mult mai contagioasă și agresivă.

„În cadrul angajaților din domeniul sănătății pe care i-am studiat, există mulți oameni care au avut un nivel decent de anticorpi după ce au fost infectați anterior, unii chiar vaccinați, dar care s-au infectat din nou”, a spus Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra.

Potrivit datelor publicate pe 6 octombrie  în Marea Britanie arată că dintre 20.262 de britanici care au fost testați pozitiv pentru COVID-19 între iulie 2020 și septembrie 2021. De asemenea, 296 de persoane s-au reinfectat. În Oklahoma, care are o populație de aproximativ 3,9 milioane de locuitori, au fost raportate 5.229 de reinfectări în septembrie.

„Dacă nu avem niciun control al infectărilor, nimeni nu poartă mască și nu respectă distanțarea și nu vaccinăm, ar trebui să ne așteptăm la reinfectare după o perioadă de trei luni până la cinci ani”, a spus profesorul Jeffrey Townsend de la universitatea Yale.

Cele mai citite

Lumea inteligentă 2030: Alimente pentru gânduri despre viitor

În raportul Intelligent World 2030, se analizează modul în care tehnologia va schimba aproape fiecare aspect al vieții, concentrându-se pe „8 perspective”. În articolul...

LIVE TEXT. 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Parada militară de la Arcul de Triumf, cele mai importante momente

1 Decembrie, Ziua Națională a României, este sărbătorită, azi, în plină pandemie de Covid, însă regulile sunt mai puțin dure față de anul trecut....
00:03:42

Istoria imnului românesc. Ascultă cele șapte cântece patriotice care au devenit imnul nostru de stat

Istoria imnului românesc începe în anul 1848, când Andrei Mureșanu a compus versurile imnului pe care îl avem și azi, Deșteaptă-te Române. Pe atunci...
Ultima oră
Pe aceeași temă