20.9 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeCoronavirusPandemia devine viroză sezonieră, un nou val nu mai pune probleme

Pandemia devine viroză sezonieră, un nou val nu mai pune probleme

Pandemia devine viroză sezonieră iar un nou val nu ar mai pune probleme în România.

Această estimare a fost prezentată, la 14 mai 2022, de ministrul Sănătății, medicul Alexandru Rafila.

“Încet, încet, această infecţie se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă, suntem organizaţi şi am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraîncărcarea spitalelor, a unităţilor de primiri urgenţe”, a declarat, sâmbătă, 14 mai, într-o conferinţă de presă, Alexandru Rafila.

“Dar asta nu înseamnă că în anumite zone sau în anumite populaţii vulnerabile care nu au fost protejate prin vaccinare nu vor fi la risc”, a avertizat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății s-a aflat sâmbătă la Oradea, alături de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Vizita a fost prilejuită de inaugurarea unui laborator de analize la Spitalul Județean Bihor.

Amintim că, încă de la începutul pandemiei, medicul Valeriu Gheorghiță, care pe atunci era coordonatorul campaniei de imunizare anti – Covid, estima că pandemia se va transforma într-o problemă sezonieră. Această evoluție sezonieră ar urma să se atingă indiferent de procentul persoanelor vaccinate.

În România s-a realizat până acum vaccinarea cu una, două sau trei doze. În prezent se pune problema vaccinării în România, anti – Covid, cu a patra doză. Cea de-a patra doză n-ar fi obligatorie și n-ar aduce o modificare la certificatul de vaccinare.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

„Populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor”

„Am punctat faptul că populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor, subliniind amploarea discursului extremist pe agenda publică şi...

„Bătălia pentru putere a căpătat noi proporții”

Vedem că se scot dosare vechi de la sertar, se scutura de praf și sunt iarăși aruncate în spațiul public, pentru a răsturna...

Cei doi profesori suspectaţi de trafic de droguri, arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Sunt considerați capii rețelei de mare risc

Potrivit deciziei instanţei, măsura arestului preventiv este valabilă până pe 26 octombrie inclusiv şi se poate prelungi. Măsura poate fi însă contestată de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies