17.1 C
București
vineri, 26 mai 2023
AcasăCoronavirusOrașul București intră în scenariul roșu

Orașul București intră în scenariul roșu

Orașul București intră în scenariul roșu, întrucât are o incidență a pandemiei de 3,32 cazuri la mie. Scenariul roșu este valabil la depășirea nivelului de 3 cazuri la mie. Incidența de 3,32 a fost anunțată de DSP București miercuri, 12 ianuarie 2022. Cu o zi înainte, marți, incidența în București fusese 2,97 la mie.

Un anunț oficial referitor la intrarea în vigoare a scenariului roșu ar urma să fie făcut de Comitetul pentru Situații de Urgență al Capitalei. Comitetul se reunește la solicitarea prefectului municipiului București, sub conducerea prefectului. În componența Comitetului pentru Situații de Urgență este și un reprezentant al DSP.

Până în acest moment nu s-a anunțat, pentru ziua de miercuri, o reuniune a acestui comitet.

În ziua de miercuri, în București, cea mai înaltă rată de incidență este în Sectorul 1.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Estul poate salva Vestul (I)

Dacă pe timpul sovietelor, țările din Estul Europei au fost etatizate și comunizate prin dictatul forței Uniunii Sovietice, după căderea Cortinei de fier, euro-atlantiștii...
Ultima oră
Pe aceeași temă