27.4 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăCoronavirusOmicron a ajuns în 15 state americane în câteva zile

Omicron a ajuns în 15 state americane în câteva zile

Mai multe cazuri de infectare cu Omicron au fost depistate în 15 state americane. Virusul s-a răspândit în doar 4 zile de la confirmarea primului caz, a anunţat duminică şefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, Rochelle Walensky.

Printre cele mai afectate state se află California, Colorado, Connecticut, Maryland, Massachusetts, Minnesota, New York, Pennsylvania, Utah, Washington şi Wisconsin. Cu toate acestea, autoritățile au susținut că varianta Delta a rămas predominantă în SUA.

15 state americane cu cazuri de Omicron

„Avem cunoştinţă de mai multe zeci de cazuri şi le urmărim îndeaproape. În fiecare zi, din ce în ce mai multe cazuri probabile ne sunt semnalate, astfel încât numărul infectărilor cu Omicron va creşte cu siguranţă”, a spus dr. Rochelle Walensky într-un interviu pentru ABC.

Şefa CDC a spus că 99,9% din cele aproximativ 100.000 de cazuri zilnice din țară sunt cu varianta Delta. SUA a luat măsuri de urgență pentru a încetini răspândirea Omicron. Washingtonul a interzis deja intrarea pe teritoriul american persoanelor care vin din 8 țări din Africa australă.

Conform regulilor în vigoare, toți adulții care vin în SUA trebuie să fie vaccinați, dar și testați negativ. De asemenea, americanii care se întorc în țară trebuie să prezinte un test negativ, cu trei zile sau o zi înainte de plecare.

Varianta sud-africană în Europa

Varianta Omicron a coronavirusului a dat peste cap toată planeta. OMS a anunțat că trebuie luată în serios și reprezintă un motiv de îngrijorare. Specialiștii spun că momentan nu se cunoaște nivelul de risc și nici transmisibilitatea variantei.

În Europa, Omicron s-a răspândit cu pași repezi. Danemarca a raportat 18 cazuri confirmate de infecția cu tilpina sud-africană. De asemenea, alte 42 de persoane sunt suspecte și ținute sub observație. De asemenea, Portugalia și Țările de Jos au cele mai multe cazuri confirmate pe teritoriul european.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:00:59

Locuitorii se resimt după un cutremur din vestul Haitiului

Un cutremur moderat a zguduit vestul Haitiului, dimineața devreme marți (6 iunie), ucigând cel puțin patru persoane și rănind alte zeci de persoane, potrivit...

Haos la CNN în momentul demiterii unuia din CEO, Chris Licht

După plecarea în februarie 2022 a fostului şef, Jeff Zucker, şi schimbarea proprietarului, Warner Bros-Discovery, mutare menită să mute reţeaua progresivă mai mult spre...

În luna iunie spune „Mulțumesc” cu o ceașcă de cafea Julius Meinl!

Să dăruiești cafea cuiva special poate fi un moment cu însemnătate, care va rămâne și după ce trece euforia cafeinei. Este un gest mic,...
Ultima oră
Pe aceeași temă