20.4 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeCoronavirusO nouă subvariantă Omicron stârnește îngrijorare în SUA

O nouă subvariantă Omicron stârnește îngrijorare în SUA

Subvarianta XBB.1.5 s-a răspândit foarte rapid în Statele Unite şi e pe cale să devină variantă dominantă în câteva săptămâni, reprezintând deja peste 40% din infecţiile din această ţară. În plus, internările în spital ale pacienţilor cu Covid sunt în creştere în SUA de mai bine de o lună.

Noua variantă circulă de câteva săptămâni în Asia, dar SUA este prima ţară în care XBB.1.5 are o asemenea amploare, potrivit news.ro.

Motivul acestei răspândiri rapide este o mutaţie a virusului, care îi permite ceea ce oamenii de ştiinţă numesc o „evadare imunitară”.

Această subvariantă Omicron „reuşeşte să infecteze mai uşor persoanele care au deja imunitate, adică cele care au fost deja infectate sau vaccinate”, a explicat pentru presa franceză epidemiologul de origine română Mircea Sofonea, de la Universitatea din Montpellier. „În plus, există suspiciunea că această subvariantă este mai contagioasă şi se leagă mai uşor de celulele umane”, a adăugat cercetătorul de la Inserm (Institutul Naţional pentru Sănătate şi Cercetare Medicală) din Franţa.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Care sunt revendicările profesorilor pentru a înceta greva

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” au transmis un comunicat de presă în care precizează care sunt revendicările...

Avantajele cazinourilor online față de sălile de jocuri

Primul cazinou online a fost lansat la mijlocul anilor 1990. După cum vă așteptați, acesta nu era nici de departe la nivelul siteurilor de...

Republica Moldova va înființa un centru pentru combaterea propagandei Rusiei

În Republica Moldova se va înființa un centru pentru combaterea propagandei Rusiei, a anunțat șefa de stat a Republicii Moldova, Maia Sandu. Președinta Maia Sandu...
Ultima oră
Pe aceeași temă