21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăCoronavirusMăștile de protecție nu vor mai fi obligatorii pe avion

Măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii pe avion

Măștile de față nu vor mai fi obligatorii în aeroporturi și pe durata zborurilor din Europa începând cu 16 mai, a anunțat Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA), notează forbes.com.

Potrivit EASA, schimbarea ține cont de nivelul ridicat de vaccinare și de imunitatea dobândită în mod natural în Europa.

Directorul executiv al EASA, Patrick Ky, a spus că schimbarea marchează un „mare pas înainte în normalizarea călătoriilor aeriene”, dar i-a îndemnat pe pasageri „să se comporte responsabil”.

Deși nu este obligatoriu, directorul Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) Andrea Ammon a îndemnat oamenii să fie conștienți de faptul că purtarea măștii, spălatul mâinilor și distanțarea fizică, sunt cele mai bune metode de reducere a transmiterii.

Regulile privind măștile vor varia probabil de la o companie la alta după intrarea în vigoare a noilor recomandări.

Pasagerii vulnerabili ar trebui să poarte în continuare o mască de protecție.

Decizia vine după ce un număr tot mai mare de țări din UE, inclusiv Italia, Franța și Suedia au ridicat restricțiile pandemice.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...

USR cere demisia ministrului Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat

USR cere demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), după ce acesta a fost acuzat de plagiat. Cererea a fost anunțată luni, 26 septembrie 2022, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă