13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Lockdown-ul în Melbourne, prelungit pentru a şasea oară

Lockdown-ul îm Melbourne, va fi preungit a șasea oară la rând. Autoritățile încearcă să țină sub control o epidemie de coronavirus a variantei Delta, informează Reuters.

În vigoare deja de o lună, lockdown-ul, care vizează şapte milioane de locuitori din Melbourne şi statul Victoria unde se situează oraşul, urma să fie ridicat pe 2 septembrie. Însă premierul acestui stat, Dan Andrews, a afirmat că din cauza unui număr în creştere de noi cazuri de coronavirus de tip nou, 92 înregistrate în noaptea de sâmbătă spre duminică, lockdown-ul nu mai poate fi ridicat.

Al șaselea lockdown al orașului

Acesta este al şaselea lockdown al oraşului de la începutul pandemiei. El este însoţit de o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii şi de un număr limitat de autorizaţii de ieşire.

Dan Andrews nu a comunicat data unei eventuale ridicări a acestor măsuri, afirmând că autorităţile studiază „toate opţiunile”.

În acelaşi timp, statul vecin Noul Wales de Sud, unde se află cel mai populat oraş al Australiei, Sydney, a înregistrat 1.218 de noi cazuri duminică, un număr record de la începutul pandemiei. În total, aproape 19.000 de cazuri au fost înregistrate în acest stat cu 8 milioane de locuitori, după amplificarea epidemiei cauzate de varianta Delta, foarte contagioasă, la mijlocul lui iunie.

Rata de vaccinare în Noul Wales de Sud este în creştere puternică, autorităţile estimând că 70% din populaţia adultă va fi pe deplin vaccinată până în octombrie. Locuitorii vaccinaţi ai acestui stat vor avea dreptul, începând de la mijlocul lui septembrie şi în zonele non-sensibile, să se reunească în exterior pentru maxim o oră.

Liderii australieni au convenit o foaie de parcurs naţională ce prevede redeschiderea ţării atunci când între 70 şi 80 la sută din populaţia fiecărui stat şi teritoriu va fi vaccinată.

De la începutul pandemiei, Australia a înregistrat peste 51.000 de cazuri de COVID-19 şi aproape 1.000 de decese, la o populaţie de 25 de milioane de locuitori.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru, jurnalist la România Liberă din 2021. Noi începuturi, mult dinamism și multă speranță.
Ultima oră
Pe aceeași temă