5.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăCoronavirusInstanțele din Italia tranșează disputa părinților pentru vaccinarea copiilor

Instanțele din Italia tranșează disputa părinților pentru vaccinarea copiilor

Doi copii din Italia au fost nevoiţi să se adreseze instanţei pentru a se vaccina. Părinţii acestora se ceartă pe tema serului, iar vaccinarea copiilor nu s-a putut face.

În timp ce în Sardinia se înregistrează o cursă a vaccinării pentru copii, insula situându-se pe primul loc în Italia, au fost înregistrate două cazuri de copii care au ajuns la tribunal pentru a se vaccina, scrie agenţia ANSA.

Vaccinarea copiilor a fost decisă în justiție

În primul caz, relatat în paginile cotidianului „L’Unione Sardegna”, e vorba despre un băiat de 16 ani care a fost autorizat de judecătorii primei secţii civile din Cagliari să se vaccineze.

Disputa a apărut în familia acestuia, între părinţii separaţi: mama este în favoarea vaccinului, tatăl împotriva.

Tribunalul din Cagliari notează că „nu există contraindicaţii specifice pentru sănătatea minorului” şi că administrarea „este încă supusă controlului medical în momentul inoculării”, conform businessmagazin.ro.

Un caz similar s-a înregistrat în Nuoro şi a fost dezvăluit de „La Nuova Sardegna”. Părinţii unui băiat de 15 ani s-au certat din cauza imunizării, iar medicul familiei este antivaccinist şi a fost deja suspendat de la serviciu. Tatăl băiatului a fost pentru administrarea vaccinului, iar instanţa a stabilit suspendarea temporară a autorităţii mamei pentru a permite tatălui să semneze consimţământul.

Vaccinarea copiilor este lăsată la latitudinea părinților.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. S-a ocupat de partea de comunicare a instituției Avocatului Poporului, în calitate de consilier al Avocatului Poporului, în perioada februarie 2015- iulie 2019. Este absolvent și licențiat al trei facultăți: Facultatea de Fizică, Facultatea de Automatizări, Facultatea de Drept, ultima fiind terminată în iulie 2021. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Se reia Sibiu Jazz Competition. Prima zi este cea de vineri

Jazzul va fi din nou prezent în inima publicului român și internațional, la Sibiu. În perioada 3 - 4 decembrie 2021 se desfășoară o...

Balonul de AUR, un Eurovision fotbalistic cu final banal

Balonul de AUR, cel mai prestigios premiu fotbalistic individual, decernat în fiecare an, a generat un scandal mediatic de amploare după ce a fost...

Fake-news al Rusiei demontat de România în cazul scutului de la Deveselu

Fake-news al Rusiei, demontat de România, în privința funcționării scutului anti-rachetă de la Deveselu. Ministrul Român de Externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis omologului său...
Ultima oră
Pe aceeași temă