13.9 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Guvernul va aloca Ministerului Sănătății 460 de milioane de lei pentru gestionarea pandemiei

Florin Cîțu a făcut anunțul

Premierul Florin Cîțu a anunțat că guvernul va aloca Ministerului Sănătății 460 de milioane de lei pentru a asigura rezerva de medicamente și pregătirea paturilor de la ATI. În contextul valului 4 și a numărului tot mai mare de cazuri noi de infecție cu Covid-19, autoritățile pun la dispoziție milioane de lei din Fondul de rezervă pentru gestionarea pandemiei de coronavirus.

„Suntem în mijlocul valului patru, astăzi am avut 11.000 de persoane infectate. Am prezentat colegilor din Biroul Executiv că mâine va fi o hotărâre de Guvern prin care vom aloca 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă, ceea ce arată că pregătirea valului patru a fost suboptimală, ca să fim eleganţi, în ceea ce priveşte medicamentele şi cheltuielile pentru ATI. Dar, punem aceste resurse la dispoziţia Ministerului Sănătăţii pentru a ne asigura că nu există probleme”, a declarat Cîţu, la finalul şedinţei conducerii PNL, potrivit Agerpres.

Florin Cîțu a precizat că resursele vor fi puse la dispoziția Ministerului Sătănătții pentru a nu exista probleme în sectorul medical.

Ultima oră
Pe aceeași temă