14.5 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Gheorghiță: ”Peste 80% dintre cazurile COVID-19 sunt la persoane nevaccinate”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghita, trage un semnal de alarmă în privința persoanelor nevaccinate.

,,Peste 80% dintre persoanele care se infectează cu SARS-CoV-2 sunt nevaccinate, iar peste 92% din decese s-au înregistrat în rândul persoanelor nevaccinate, a transmis Valeriu Gheorghiță. În spațiul public se transmit informații complet incorecte și inexacte că persoanele vaccinate îmbolnăvesc persoanele nevaccinate, că fac infecții asimptomatice sau infecții subclinice. Pot să vă spun că din punct de vedere comportamental, persoanele vaccinate sunt persoane care respectă și celelalte măsuri de prevenție, sunt persoane extrem de atente la riscul de infecție.

De asemenea, faptul că peste 80% dintre persoanele diagnosticate sunt nevaccinate se traduce și printr-un comportament la risc, și anume o percepție redusă a riscului de infectare. Fiecare persoană își evaluează propriul risc plecând de la contextul și membrii din familie.”, a declarat Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstiripesurse.ro%2Fvideos%2F378083530516113%2F&show_text=true&width=560&t=0" width="560" height="429" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Ultima oră
Pe aceeași temă