23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăCoronavirusFamilii sfătuite să amâne conceperea unui copil. Care este cauza

Familii sfătuite să amâne conceperea unui copil. Care este cauza

Familiile din Sri Lanka, sfătuite de către guvern să amâne conceperea copiilor. Principala cauză este decesul a 40 de femei însărcinate, în urma infectării cu COVID-19, a declarat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Sri Lanka, ţară în care primul deces al unei femei însărcinate provocat de coronavirus s-a produs în luna mai, se confruntă cu un val de contaminări atribuit variantei Delta după relaxarea la mijlocul lunii aprilie a restricţiilor de călătorie pentru sărbătorile de Anul Nou local.

“De obicei, avem 90 până la 100 de decese de femei însărcinate pe an, însă de la începutul celui de-al treilea val de coronavirus, am înregistrat 41 de decese de femei însărcinate numai din cauza COVID-19”, a declarat Chitramali de Silva, directorul Biroului pentru promovarea sănătăţii al guvernului sri-lankez.

Chitramali De Silva a declarat că aproximativ 5.500 de femei însărcinate au fost infectate cu COVID-19. Aproximativ 70% dintre ele au fost complet vaccinate, a adăugat el.

Guvernul face apel la “noii căsătoriţi, precum şi la cei care încearcă să conceapă un copil, să amâne aceste planuri cel puţin un an din cauza riscurilor legate de COVID-19”, a declarat Harsha Atapattu, obstetrician şi ginecolog într-un spital public.

Experţii le cer, de asemenea, femeilor însărcinate să se vaccineze, deoarece studiile au arătat că varianta Delta pare să crească riscul apariţiei simptomelor grave, scrie Agerpres.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale,...

20% creștere în primele 4 luni ale anului 2024 pentru Chairry Chairry Design & Furniture  

Chairry Design & Furniture, companie specializată pe segmentul soluțiilor de mobilier și amenajări interioare complete, raportează un volum de business de aproape 1 milion...

Ciolacu și Ciucă vizitează împreună Salonul de armament BSDA de la Băneasa. Premierul susține că a repornit industria de apărare

Premierul Marcel Ciolacu susține că, sub mandatul actualului guvern, pe care îl conduce, industria românească de apărare și-a repornit activitatea. Majoritatea fabricilor din acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă