7.9 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăCoronavirusChina se confruntă cu cel mai mare focar cu varianta Delta

China se confruntă cu cel mai mare focar cu varianta Delta

China se luptă cu cel mai mare focar cu varianta Delta a coronavirusului. Autoritățile au izolat anumite zone, unde numărul de cazuri este extrem de crescut.

Statul chinez se confruntă cu un val de infectări cu varianta Delta a coronavirusului. Un total de 1.308 infecții transmise pe plan intern cu simptome confirmate au fost raportate între 17 octombrie și 14 noiembrie în China Continentală. Numărul de infectări a depășit recordul din vară.

China se luptă cu un focar cu varianta Delta

Focarul extins a afectat 21 de regiuni, iar autoritățile vor să blocheze complet transmiterea virusului. Mai multe zone din țară și-au adus sub control focarele în doar câteva săptămâni printr-un set strict de restricții. Persoanele au fost testate în repetate rânduri, iar contactele lor au fost monitorizate. De asemenea, unitățile culturale au fost închise, notează Reuters.

Dalian din nord-estul țării se confruntă cu cel mai mare focar cu varianta Delta. Localitatea cu 7,5 milioane de locuitori a raportat câte 24 de cazuri noi de infectare pe zi. Astfel, este cel mai mare număr decât în orice alt oraș din China.

Autoritățile au decis să plaseze în carantină persoanele care vin din Dalian către Dandong, Anshan și Shenyang. Acestea trebuie să stea izolate în unități centralizate pentru 14 zile înainte să poată circula liber. Wu Liangyou, un oficial din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate a declarat că orașul este într-un blocaj din cauza infectărilor cu Covid-19.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Sorana Cîrstea, în semifinalele turneului de la Dubai, după un comeback senzațional! Românca a învins-o pe campioana de la Wimbledon

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Dubai, după o victorie de senzație obținută în fața cehoaicei Marketa Vondrousova, campioana en...

Rusia – Ucraina, ziua 707: Zelenski trimite o delegație pentru negocieri la granița cu Polonia

După zile de proteste ale fermierilor polonezi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vrea acum să îi trimită pe prim-ministrul Denis Şmîhal şi pe alţi membri...
00:00:39

Un câine prins într-un râu învolburat din Bolivia a fost salvat

Un câine prins în apele repezi ale râului Orkojahuira din vestul Boliviei a fost salvat de un muncitor în construcții atârnat de o macara...
Ultima oră
Pe aceeași temă