11.6 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Ce măsuri vede Nelu Tătaru pentru valul 4 al pandemiei

Consilierul onorific al premierului Florin Cîțu, Nelu Tătaru, a făcut precizări despre restricțiile care ar putea fi impuse în România în timpul valului 4 al pandemiei. Cred că actualele restricții sunt suficiente, dar sunt adeptul faptului că vaccinatul nu trebuie să plătească, a explicat Tătaru.

În prezent consilier al premierului Florin Cîțu, fostul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru ia parte la discuțiile ce vizează măsurile care vor fi luate în România, în timpul valului 4 al pandemiei COVID 19.

„Suntem într-o situație de transmitere comunitară accelerată”, a declarat, miercuri, Nelu Tătaru care a transmis că autoritățile analizează mai multe măsuri.

Aceste analize vizează modificarea numărului de paturi la ATI, respectarea circuitelor separate din spitale, evaluarea personalului medical și a unităților medicale mobile.

Totodată, persoanele care s-au vaccinat nu ar trebui să fie vizate de restricții, a mai spus Nelu Tătaru.

„Cred că restricțiile pe care le avem sunt suficiente, dar trebuie respecte. Sunt adeptul faptului că vaccinatul nu trebuie să plătească, trebuie să fie protejat pentru că și-a asumat un gest de a se proteja pe el și pe cei din jurul lui”, a dat explicații consilierul premierului.

Acesta a spus că a discutat cu premierul Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea frecventă pentru angajații din sectoarele esențiale de activitate, precum profesorii, polițiștii, pompierii și jandarmii.

Ultima oră
Pe aceeași temă