27 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeCoronavirusCând începe vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani

Când începe vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani

Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani este una dintre prioritățile autorităților, care încearcă să prevină răspândirea Covid-19 în România, mai ales că acum ne confruntăm și cu pericolul Omicron. 

Joi, 16 decembrie, a fost organizată o conferință de presă susținută de responsabilii gestionării pandemiei de Covid-19 în România, iar discuțiile s-au concentrat asupra campaniei de vaccinare. 

S-a discutat despre extinderea perioadei de valabilitate pentru vaccinul produs de Moderna, a fost anunțată recepționarea a 31.200 de doze AstraZeneca și începerea administrării acestora în centrele de vaccinare și cabinetele medicilor de familie din țară. 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a vorbit cu această ocazie și despre imunizarea copiilor între 5 și 11 ani, mai exact a anunțat data începerii imunizării celor mici.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a declarat că platforma de programare și registrul electronic de vaccinare au fost deja optimizate

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a anunțat că cel mai probabil imunizarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe în România în a doua parte a lunii ianuarie.

 „În ceea ce privește campania de vaccinare în pregătire pentru copiii 5-11 ani a fost deja optimizată platforma de programare și registrul electronic de vaccinare. Ele vor fi deschise în momentul în care vom anunța debutul efectiv al campaniei de vaccinare.

Unde vor fi vaccinați copiii?

Vaccinarea se va putea efectua în cabinetele centrelor de vaccinare atât din unități sanitare, cât și din afara unităților sanitare. De asemenea, copiii vor putea fi imunizați și în cabinetele medicilor de familie, a spus Valeriu Gheorghiță.

Ce vaccin va fi folosit?

Conform calendarului de livrare preconizat, e foarte probabil că România va primi doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer în luna ianuarie. „ Ca atare, cel mai probabil că în a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă”, a mai anunțat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Condiții

Valeriu Gheorghiță a precizat că va fi obligatoriu consimțământul părinților sau al reprezentanților legali și că înainte se va efectua triajul medical. Schema de vaccinare constă în două doze administrate la interval de 21 de zile.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Horoscopul dragostei pentru săptămâna 2-8 octombrie. Neînțelegeri și certuri pentru unii nativi

Berbec(21 martie - 20 aprilie)Viața personală va fi pe primul loc în această săptămână. Situația din familie poate escalada ușor, ceea ce nu...

Cum Guvernul a stabilit, prin majorarea TVA, ca apartamentele să se scumpească, chiriile par a crește și ele

Prețul pentru cumpărarea locuințelor noi ar putea fi mult mai mare de la începutul anului viitor. TVA pentru imobilele cu o valoare de peste...

WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane – Verifică lista

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, face periodic actualizări pentru a îmbunătăți securitatea și funcționalitățile sale. Odată cu aceste...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies