14.6 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăCoronavirusAfrica de Sud anunță că varianta Omicron a atins apogeul

Africa de Sud anunță că varianta Omicron a atins apogeul

Autoritățile din Africa de Sud au anunțat că varianta Omicron a atins apogeul. Un ministru a declarat că țara a depășit cel de-al patrulea val de infecții cu Covid-19.

Africa de Sud a ridicat restricțiile de circulație de la miezul nopții până la ora 4 dimineața. Autoritățile consideră că ara a depășit vârful celui de-al patrulea val de COVID-19 condus de varianta Omicron.

Africa de Sud a trecut peste valul patru, provocat de Omicron

Statul a făcut schimbările în funcție de traiectoria pandemiei, nivelurile de vaccinare din țară și capacitatea disponibilă în sectorul sănătății, potrivit unui comunicat de presă emis de Mondli Gungubele, ministru în președinție.

Africa de Sud se află în prezent la cel mai scăzut nivel de alertă COVID-19 în cinci etape. Datele Departamentului de Sănătate au arătat o scădere cu 29,7% a numărului de cazuri noi detectate în săptămâna încheiată pe 25 decembrie, comparativ cu numărul de cazuri găsite în săptămâna precedentă, la 127.753, a spus guvernul.

„Potrivit experților, Omicron atins apogeul cu manifestări clinice care nu au provocat nicio alarmă în situația spitalicească”, a spus Gungubele într-un briefing de presă.

Africa de Sud, cu aproape 3,5 milioane de infecții și 91.000 de decese, a fost cea mai grav afectată țară din Africa în timpul pandemiei din ambele puncte.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă