21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăCoronavirus2022 - anul vaccinării, spune directorul Institutului Internațional de Vaccin

2022 – anul vaccinării, spune directorul Institutului Internațional de Vaccin

Dacă 2021 a fost anul dezvoltării vaccinului, 2022 va fi anul vaccinării. Noul an va fi marcat de imunizare, dar și vaccinări de rapel, potrivit unui expert de top.

„2022 va fi anul vaccinării! Fie primar pentru persoanele care nu au fost vaccinate, fie vaccinări de rapel pentru cei dintre noi care au făcut-o”, a declarat Jerome Kim, director general al Institutului Internațional de Vaccin, o organizație independentă non-profit dedicată cercetarea vaccinurilor pentru țările sărace.

2022, anul vaccinării și în care medicamentele anti-Covid vor ieși în prim-plan

Să sperăm că va marca, de asemenea, anul în care medicamentele anti-Covid vor ieși în prim-plan. Acestea vor face tratamentul mai eficient, a declarat Kim luni pentru CNBC.

La sfârșitul lunii decembrie, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a autorizat două pastile antivirale pentru a trata Covid-19. Acestea sunt utilizate în caz de urgență. Ele marchează o piatră de hotar în lupta împotriva coronavirusului. Covid-19 a ucis peste 5,4 milioane de oameni în întreaga lume de la apariția sa la sfârșitul anului 2019.

Pastila Pfizer pentru tratament oral Covid, numită Paxlovid, a fost primul medicament antiviral oral autorizat pentru utilizare de urgență în SUA. O alta a fost pilula antiviră de la Merck – cunoscută sub numele de molnupiravir. Aceasta a fost aprobată pentru utilizare la adulții cu o formă Covid ușoară până la moderată și cu risc sever de boală.

Pe măsură ce 2021 se apropia de sfârșit, a apărut varianta omicron mai transmisibilă. Cazurile din întreaga lume au crescut în ultimele săptămâni.

Vaccinarea persoanelor care au nevoie

Prioritatea cheie în 2022 este furnizarea de vaccinuri persoanelor care au nevoie de ele. În special celor din țările mai sărace, care au acces limitat la acestea, a mai spus Kim.

„Un punct cu adevărat critic de subliniat – omicronul nu este omega. Vom vedea mutații suplimentare și variante de îngrijorare. Sperăm să devenim mai echitabili în utilizarea vaccinurilor”, a spus el.

„Din ce în ce mai mult, furnizarea de vaccinuri nu va fi problema. Problema va fi: cine poate aduce acel vaccin în brațele oamenilor care au nevoie de vaccinare. Aceasta va fi cheia pentru 2022, va face oamenii vaccinați”, a spus Kim. El a mai adăugat că există un „număr semnificativ de oameni” în țările cu venituri mici, care nu au primit nici măcar prima doză de vaccin.

Datele Our World in Data arat că aproximativ 58,3% din populația lumii a primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid. Totuși, doar 8,5% dintre oamenii din țările cu venituri mici au fost imunizați cu prima doză.

„Decalaj de diagnostic” în etapa de diagnosticare a Covid-19

Kim a evidențiat, de asemenea, un „decalaj de diagnostic” pe care țările trebuie să fie „mult mai bune la abordarea”.

El a declarant: „Asta înseamnă că în țările cu venituri mai mici, ei nu fac atât de multe teste și cu siguranță nu fac atâtea secvențe”.

Astfel de eforturi de secvențiere genomică a probelor de cazuri de coronavirus ajută la urmărirea noilor variante, susține specialistul.

El a adăugat că țările trebuie să devină „mult mai bune în abordarea” unei astfel de diviziuni.

„Secvențierea variantelor din întreaga lume este cea care le permite oamenilor de știință să știe dacă apare o nouă variantă îngrijorătoare”, a spus Kim.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Cărucioarele pentru bebeluși – află ce model să alegi pentru a fi cel mai folosit accesoriu pentru micuțul tău

Procesul continuu de dezvoltare al tehnologiei nu a ocolit nici domeniul produselor pentru copii, unde, spre exemplu, cărucioarele pentru bebeluși au parcurs o...

Angajări în schimbul contractelor cu statul într-o primărie din Buzău

Cazul denumit „Fata lu’ tata” a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în urma unor suspiciuni legate de angajarea Biancăi Firon, fiica...
Ultima oră
Pe aceeași temă