27.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeArt & DesignDeck pentru terase din lemn natural

Deck pentru terase din lemn natural

Pentru mulți, alegerea celor mai bune materiale pentru terase în aer liber este o adevărată provocare, mai ales că sunt zone comune pe care le folosim zilnic pentru a ne relaxa, a bea o ceașcă de ceai sau pentru a ne întâlni cu familia sau prietenii.

În plus, datorită expunerii ridicate a teraselor la schimbările de temperatură și fenomene meteorologice, trebuie să luăm în considerare aspectele sau caracteristicile pardoselilor noastre, inclusiv textura sau rezistența, printre altele. Prin urmare, importanța alegerii corecte a podelei pentru terase în aer liber pentru a evita problemele în viitor, este ceva ce nu putem omite. 

Modele de podele interesante pentru terase pot fi realizate din lemn, ciment sau piatră, iar cele mai des folosite materiale pentru pardoseala de grădină (cunoscută și sub denumirea de ”deck”) suntꓽ deck sintetic sau compozit (WPC), din esențe termotratate (pinul, de exemplu), care au o densitate mică și medie, dar, de asemenea, există și varianta confecționată din compozite ce au o densitate ridicată. Dintre toate tipurile, deck-ul din lemn este o adevărată bijuterie, care va satisface și cele mai pretențioase gusturi. 

Deck din lemn natural

Fără îndoială, frumusețea și eleganța lemnului natural este ideală pentru podeaua oricărui tip de terasă, iar montând deck terase din lemn, în acest fel putem crea un stil industrial, rustic sau natural, indiferent de dimensiunea balconului sau a terasei. Trebuie să ne asigurăm întotdeauna că substructura podelei (partea inferioară) este întotdeauna curată, astfel încât să nu se formeze pungi de umiditate.

Deck din lemn exotic

Lemnul tropical este considerat una dintre cele mai durabile materiale, dar necesită și o întreținere mai riguroasă. În ceea ce privește versiunea aceasta de deck lemn, podeaua va avea un aspect natural, iar cu o îngrijire adecvată, durabilitatea produsului va fi una de lungă durată. 

În ciuda faptului că este una dintre cele mai clasice podele din lemn, este, de asemenea, una dintre cele mai rezistente, împreună cu bambusul. Acest tip de deck din lemn tropical este perfect pentru cei cu gusturi mai tradiționale. În plus, se adaptează perfect în orice grădină.

Unde odinioară existau plăci de beton aride și fără personalitate, astăzi poate exista o terasă frumoasă cu pardoseală din lemn. Aproape niciun aspect legat de designul grădinii nu a evoluat atât de mult în ultimii ani ca pardoseala pentru terase. Astăzi, alegerea materialelor, formatelor și culorilor este aproape la fel de mare ca și pentru podelele de interior.

Cele mai citite

Vrem ca pensia să reflecte corect contribuţia de o viaţă a fiecărui român

Prezentăm integral mesajul premierului Marcel Ciolacu adresat cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice: ”Astăzi îi sărbătorim pe cei din generaţiile ajunse la vârsta...

VW a reluat producția în toate fabricile afectate de o problemă IT

Producția a revenit la normal în toate mărcile și regiunile grupului Volkswagen, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, după ce o întrerupere...

Cum va fi vremea în Octombrie

   „Vremea va fi în continuare caldă. Ultima...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies