1.4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăAlegeri 2016Trainingul va deveni o obligatie pentru angajati

Trainingul va deveni o obligatie pentru angajati

Studiul privind masurile anticriza din domeniul resurselor umane realizat de compania de training si consultanta Accelera in ianuarie 2009 si dat publicitatii saptamana aceasta arata ca trainingul va deveni o obligatie pentru angajati.
Daca pana in 2008 "training" era un cuvant care aparea pe lista de avantaje oferite la angajare (salariatul il facea de placere si angajatorul il oferea ca bonus), in 2009, situatia se va schimba radical. "Cuvantul «training» va aparea pe lista indatoririlor de serviciu si va avea caracter obligatoriu pentru salariat", considera Bogdan Comanescu, academy manager la Accelera.
Studiul mai confirma si estimarile expertilor in privinta modificarii raportului dintre angajator si angajat. Daca pana acum candidatii aveau inca de la interviul de recrutare comportament de invingator, cu pretentii salariale peste asteptari, nemotivate de competentele dovedite, astazi balanta s-a echilibrat.
"Angajatorul va fi mult mai selectiv la angajare, mult mai pretentios in ceea ce priveste rezultatele muncii si mult mai atent cu bugetele de salarii", spune Bogdan Comanescu.
Si Alina Negrea, managing partner la A Plus Performance, este de aceeasi parere: "A trecut vremea cand angajatul «batea» cu pumnul in masa".

A disparut agentul imobiliar infatuat
Rezultatele studiului mai prevad pentru 2009 si o schimbare de atitudine a salariatilor. "Pentru a vedea mai bine acest fenomen, intrati intr-o banca sau un show-room auto sau, si mai bine, sunati la o companie de imobiliare. Veti simti imediat schimbarea de atitudine a personalului si veti vedea ca agentul imobiliar infatuat si plictisit nu mai exista. In locul lui veti gasi un agent de vanzari politicos si serviabil, gata sa va faca si cumparaturile de la piata daca doriti dumneavastra", mai spune Bogdan Comanescu. El atrage atentia ca schimbarea atitudinii nu este suficienta: "Multi salariati care «au prins vremuri bune» si-au pierdut cunostintele profesionale necesare oferirii de servicii sau produse bune. Vor trebui sa reinvete acest lucru prin pregatire profesionala sustinuta".
Totodata, consultantii Accelera spun ca, incepand din acest an, vom vedea din ce in ce mai rar echipe de sase muncitori care il asista pe cel de-al saptelea in timp ce acesta sapa o groapa sau bate un cui: "Companiile vor introduce norme clare, vor avea obiective concrete si masurabile".
si Cristina Postolache, national business development director la firma de resurse umane Inner Look, este de parere ca romanii deja se straduiesc mult mai mult la locul de munca, incercand sa-si pastreze cat mai mult postul.

Ce se asteapta de la sefi
Potrivit studiului Accelera, salariatii asteapta de la conducatorii de echipe mai mult ajutor, mai mult sprijin in eficientizarea muncii si mai multa comunicare.

Cele mai citite

Poveștile jucătorilor care au reușit să câștige sume mari și sfaturile lor

Lumea jocurilor de noroc a dat naștere multor legende, ale căror povești continuă să inspire și să fascineze jucătorii ocazionali și profesioniștii deopotrivă. Deși...

Titus Corlățean: Urmaşii Brătienilor, la disperare, au dat curs unui proces incredibil de manelizare

Senatorul PSD de Dâmboviţa Titus Corlăţean a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că "urmaşii Brătienilor, la disperare, au dat curs unui...

România va relua producția internă de uraniu pentru consumul nuclear

Reînceperea activităților de exploatare a uraniului este esențială pentru consolidarea ciclului combustibilului nuclear al României Guvernul a aprobat strategia energetică a României pentru perioada 2025-2035,...
Ultima oră
Pe aceeași temă