13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Puterea „ascunsă" a inteligenţei nonverbale (2)

Puterea „ascunsă” a inteligenţei nonverbale (2)

În continuarea articolului de săptămâna trecută, vă prezint următoarele patru aspecte pe care să le aveţi în vedere când vă prezentaţi la un interviu de angajare:

FIŢI VOI ÎNŞIŞI: Chiar dacă aveţi emoţii, acceptaţi-le ca fiind reacţii normale. Admiteţi că sunteţi emoţionat şi dezvăluiţi-vă personalitatea în faţa recrutorului. Asta caută! Ţineţi capul sus, o postură dreapta, umerii drepţi şi folosiţi-vă gesturile pentru a sublinia sau accentua mesajele verbale.

IMAGINEA PROFESIONALĂ: Vestimentaţia face parte din comunicarea nonverbală. Dumneavoastră alegeţi toate hainele pe care le îmbrăcaţi. Aşadar, ele sunt o reflecţie a personalităţii dumneavoastră. Cu toate că mulţi adoptă un stil de îmbrăcăminte mai lejer la interviul de angajare, vă sugerez să purtaţi costum. Doar simplul gest de a purta un costum care vi se potriveşte, vă pregăteşte starea mentală pentru interviu.

FIŢI PROACTIV: Arătaţi-le că vă pasă. Companiile au nevoie de oameni de acţiune. Această orientare către acţiune se reflectă la nivel nonverbal. Recrutorul poate scăpa un dosar pe jos şi vrea să vadă dacă aveţi abilităţi de observare, dacă sunteţi dispus să-l ajutaţi sau să cooperaţi. Proactivitatea se simte foarte bine prin mesaje nonverbale: postura pe care o aveţi, gesturile pe care le folosiţi, felul în care folosiţi spaţiul din jurul dumneavoastră, privirea, strângerea de mână. Toate spun ceva despre.

FIŢI PREGĂTIT: Chiar dacă deţineţi inteligenţă nonverbală şi ştiţi cum să vă comportaţi, puteţi foarte uşor să greşiţi dacă nu sunteţi pregătit pentru interviul de angajare. Cum să vă pregătiţi? Aflaţi informaţii despre compania la care mergeţi, despre produsele lor, despre cultura orga¬nizaţională. Uitaţi-vă în oglindă şi găsiţi în interiorul dumneavoastră acele resurse care vă vor ajuta să obţineţi postul. Luaţi-vă atitudinea de învingător. Daca aveţi cea mai mică îndoială despre capacităţile dumneavoastră, se va simţi la nivel nonverbal. Pentru că, întotdeauna, corpul vă va trăda adevăratele sentimente!

Atitudinea contează nu doar la angajare, ci şi după. Se spune că recrutorii angajează pentru abilităţi, dar dau afară oamenii pentru atitudine. Este posibil să fie adevărat. Cert este că trebuie să vă dezvoltaţi inteligenţa nonverbală încontinuu. Toată viaţa!

MIHAELA STROE, Profiler&nonverbal expert www.mihaelastroe.ro

Mihaela Stroe
Mihaela Stroehttp://mihaela-stroe
Drd. Mihaela Stroe, expert in limbaj nonverbal
Cele mai citite

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...
Ultima oră
Pe aceeași temă