19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Puterea „ascunsă" a inteligenţei nonverbale (1)

Puterea „ascunsă” a inteligenţei nonverbale (1)

Poate nu aţi descoperit încă puterea „ascunsă” a inteligenţei nonverbale. Niciodată nu este prea târziu şi tocmai de aceea scriu acest articol. Să vă ajut să descoperiţi de ce este important să vă dezvoltaţi inteligenţa nonverbală. Poate auziţi în jurul dumneavoastră vorbindu-se despre inteligenţă emoţională, socială, numerică şi altele. Este normal să ne dezvoltăm de-a lungul vieţii diverse tipuri de inteligenţe. Dar de ce inteligenţa nonverbală?

„Inteligenţa nonverbală este abilitatea de a interpreta şi folosi semnalele nonverbale pentru a-i citi, evalua şi influenţa pe ceilalţi”, a spus Joe Navarro*. În plus, vă va ajuta nu doar să descifraţi mesajele, ci să le şi folosiţi în avantajul dumneavoastră.

În acest articol, mă voi referi doar la contextul interviului de angajare, pentru că din ce în ce mai mulţi oameni sunt în căutarea unui loc de muncă mai bun, mai bine plătit, cu cât mai multe beneficii. Poate sunteţi bine pregătit. Poate aveţi experienţa necesară. Dar, cu toate acestea, nu treceţi de întâlnirea faţă în faţă cu recrutorul.

Sunt convinsă că procesul de selecţie s-a schimbat radical în ultimul timp. Atitudinea este cea care face diferenţa la angajare. Iar atitudinea potrivită se reflectă într-o proporţie covârşitoare în limbajul corpului tău. Iată doar câteva aspecte pe care să le aveţi în vedere:

ARĂTAŢI INTERES FAŢĂ DE RECRUTOR: Cum faceţi asta nonverbal? Simplu. Doar orientaţi-vă corpul către persoana din faţa dumneavoastră şi priviţi-o în ochi. Interviul este asemenea unei conversaţii cu un prieten. Depăşiţi teama că sunteţi evaluat.

Săptămâna viitoare, vă voi prezenta alte patru aspecte.   (va urma)

MIHAELA STROE, Profiler&nonverbal expert, www.mihaelastroe.ro

* Sursa: Navarro, Joe, „Louder than words. Take your career from average to exceptional with the hidden power of nonverbal intelligence”, New York, Harper Collins Publishers, 2010.

Mihaela Stroe
Mihaela Stroehttp://mihaela-stroe
Drd. Mihaela Stroe, expert in limbaj nonverbal
Cele mai citite

LIVE UPDATE Ciolacu și Erdogan concluzie dureroasă: În Gaza ne confruntăm cu o tragedie

Am discutat cu președintele Recep Tayyip Erdogan situația din Orientul Mijlociu și suntem de acord că în Gaza ne confruntăm cu o tragedie, spune...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...
Ultima oră
Pe aceeași temă