23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Ponta, contrazis de Iohannis pe tema angajărilor în sistemul bugetar

Ponta, contrazis de Iohannis pe tema angajărilor în sistemul bugetar

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că desfiinţarea posturilor neocupate nu va aduce rezultate optime dacă este făcută “pauşal”, fiind necesară stabilirea unui număr maxim de angajaţi la diferite categorii de instituţii, transmite Mediafax.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, care este şi primar al Sibiului, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre desfiinţarea posturilor neocupate, anunţată de premierul Victor Ponta.

“Informaţiile sunt puţin contradictorii. Aştept să apară primul draft al ordonanţei sau al Hotărârii de Guvern. Unele informaţii vorbesc despre instituţiile centrale, alte informaţii despre educaţie şi sănătate. Unii vorbesc despre administraţii, inclusiv locale. Trebuie întrebaţi iniţiatorii la ce s-au gândit”, a răspuns Iohannis.

Acesta a precizat însă că ar fi dificil pentru administraţiile locale dacă posturile neocupate s-ar desfiinţa.

“Ar fi dificil pentru noi dacă s-ar desfiinţa posturile neocupate. Ele nu sunt neocupate, pentru că noi nu ne-am preocupat de această chestiune, ci pentru că, din 2008 încoace, practic, nu am mai putut angaja personal în condiţii normale, după părerea mea, pentru administraţia locală. Trebuie găsită o formulă de stabilire a numărului de personal maxim pe diferite categorii şi după aceea să ne apucăm să desfiinţăm sau nu posturi. Aşa, pauşal, rezultatul niciodată nu este optim”, a declarat Iohannis.

Acesta a precizat că la Primăria Sibiu există deficienţe majore de personal la toate serviciile.

“Dacă acum s-ar desfiinţa posturile vacante ar înseamna că trebuie să continuăm la acest nivel de avarie, ceea ce nu este bine deloc” a mai declarat Iohannis.

Desfiinţarea tuturor posturilor neocupate care încarcă artificial schema de personal în administraţie va permite Guvernului, după negocierile din luna iulie cu Fondul Monetar Internaţional, să revină la regula raţională de angajare a unei persoane la un post vacantat, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

Miercuri seara, Ponta anunţa că toate posturile neocupate vor fi desfiinţate şi va fi introdusă regula de angajare în sistemul bugetar a unei persoane la un post vacantat, în primul rând în sănătate şi educaţie, diferit de sistemul actual care permite angajarea unei persoane la şapte posturi vacantate.

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă