11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Platinum Extra pentru economii in euro

Platinum Extra pentru economii in euro

Volksbank a lansat recent un produs de economisire cu cea mai mare dobanda din piata la euro: 5,75%. Din pacate, scadenta este foarte scurta.

Depozitul Platinum Extra se poate deschide atat in lei, cat si in euro. Daca randamentele la lei sunt sub cele mai bune oferte din piata (10,25%), pentru euro banca plateste regeste. Dobanda, de 5,75%, este deosebit de atractiva pentru fanii economisirii in valuta, un randament de bond corporatist mai degraba. Din pacate, banca ofera aceasta dobanda doar in interiorul unei promotii care se sfarseste pe 19 iunie (depozitul are scadenta la o luna), iar dupa expirare va puteti astepta la ceva reduceri. Valoarea maxima a depozitului este de 1,8 milioane lei sau 500.000 euro. La scadenta, suma se transfera automat in contul curent deschis la Volksbank, clientul avand doua posibilitati: sa opteze pentru un nou produs valabil la data respectiva sau sa retraga suma in numerar.

 

O varianta interesanta pentru cei care vor sa economiseasca pe termene mai lungi in valuta este depozitul Dinamic, tot din oferta Volksbank. Dobanda este de 5,35% pentru euro, variabila, iar algoritmul de calcul al acesteia este Euribor la trei luni plus 0,5%. Asta face ca eventualele ajustari sa fie determinate de oscilatiile Euribor, fiind mai putin arbitrare. Depozitul functioneaza ca un cont de economii, asa ca aveti libertatea de a depune si retrage oricand sume de bani, fara a fi penalizati pentru asta (nu se pierde dobanda). Depozitul are scadenta la un an, ceea ce face sa nu fie asimilat totusi contului de economii cand vine vorba de impozitul pe dobanda (veti datora 16% statului, precum in cazul unui depozit la termen).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă