2.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeAlegeri 2016PAID își reînnoiește reasigurarea

PAID își reînnoiește reasigurarea

Capacitatea programului de reasigurare deţinut de societatea care emite poliţele obligatorii de asigurare a locuinţelor, PAID România, va avea un nivel similar celui actual, care se ridică la 525 milioane de euro, a declarat Natalia Man, responsabil cu reasigurarea la PAID România.

„Programul de reasigurare al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) expiră în cursul lunii iulie şi, în prezent, societatea negociază cu reasigurătorii reînnoinrea acestuia la un nivel similar celui actual, care se ridică la 525 milioane de euro”, a spus Natalia Man, responsabil cu reasigurare la PAID România, prezentă la un eveniment de specialiate, potrivit Mediafax.

PAID a fost înfiinţată în septembrie 2009. Cei mai mari acţionari ai asigurătorului sunt Astra, Groupama şi Gothaer România, fiecare cu 15%. Generali România are o participaţie de 11%, iar ABC Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins, Grawe România şi UNIQA România deţin câte 5,5% din acţiuni.

Primele poliţe emise de PAID, cunoscute şi sub denumirea PAD, au fost emise în iulie 2010.

La finele lunii aprilie a acestui an, PAID avea 1,16 milioane de poliţe în portofoliu. Fondul locativ naţional numără aproximativ 8,5 milioane de locuinţe.

În 2013, primele subscrise pentru asigurările obligatorii de locuinţe au crescut cu 149%, la 60,25 milioane de lei, de la 24,2 milioane de lei, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru acest an, primele subcrise PAID România vor creşte cu 70%, depăşind 100 milioane de lei în acest an.

Potrivit legii, toţi proprietarii de locuinţe au obligaţia de a încheia PAD, care oferă acoperire împotriva riscurilor catastrofice (cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor) în limita sumei asigurate de 20.000 sau 10.000 euro, în funcţie de structura constructivă a locuinţei asigurate.

Valoarea primei este de 10 şi 20 de euro, în funcţie de suma asigurată.

Proprietarii care nu îşi asigură locuinţele vor fi amendaţi de autorităţile locale cu până la 500 lei. De asemenea, proprietarii neasiguraţi şi afectaţi de unul din cele trei riscuri (cutremur, inundaţie, alunecare de teren) nu vor mai primi ajutoare de la autorităţi pentru refacerea gospodăriilor afectate.

Cele mai citite

Andrei Baciu a demisionat din fruntea CNAS, după ce numele lui apare în dosarul vaccinurilor

Medicul Andrei Baciu și-a anunțat demisia, în dimineața de 11 decembrie 2023, din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Demisia...

Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri, va fi judecat doar pentru ucidere din culpă, nu pentru omor

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a condus mașina sub influența drogurilor și care a accidentat mortal doi studenți, este trimis în judecată...

Și ce dacă Hunter Biden a cheltuit șpaga românească pe dansatoare exotice?

În timp ce România era ostracizată de lupta anticorupție, iar rețelele Soros scoteau sute de mii de tefeliști în stradă, fiul lui Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă