12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Locurile de muncă ale anului 2012 (I)

Locurile de muncă ale anului 2012 (I)

Dacă până acum posturile înalt specializate, promovate pe site-urile de cariere, erau încă încadrate în categoria greu de atins, în 2012 nevoia acută de specializare se va resimţi din ce în ce mai pregnant.

Angajatorul anului 2012 va pune accent pe angajaţii specializaţi sau semispecializaţi, în special în industria IT, sănătate, ştiinţă şi tehnologie, iar numărul posturilor disponibile va fi în creştere.

Într-o societate din ce în ce mai informatizată, cererea de utilizatori experimentaţi va fi susţinută în perioada următoare, fiind nevoie de angajaţi care să aibă atât abilităţi tehnice, cât şi capacitatea de a-şi dezvolta cu uşurinţă aceste competenţe.

Trăim în epoca tehnologiei, iar volumul de date şi informaţii este transferat într-un ritm halucinant. Companiile care vor reuşi să fructifice aceste date, să se poziţioneze şi să se repoziţioneze rapid îşi vor menţine creşterea pe care au înregistrat-o în 2011. Valoarea va fi însă dată de calitatea personalului şi de modul în care potenţialul oamenilor este valorificat, exploatat şi răsplătit.

Cheia succesului va fi pe termen lung învăţarea continuă şi investiţia susţinută în dezvoltarea resurselor umane. Este o direcţie către care trebuie să se îndrepte atât angajatorii, cât şi angajaţii pentru a îşi asigura reuşita.

Inovaţia şi competiţia din ce în ce mai acerbe vor genera apariţia unor posturi care în momentul de faţă par dificil de imaginat.

Companiile trebuie să anticipeze rapid schimbările, iar pentru aceasta au nevoie de angajaţi care să se alinieze schimbării într-un ritm alert. Incertitudinea aduce cu sine o lume de oportunităţi, iar dacă eşti suficient de agil, surpriza va deveni oportunitate.

(va urma)

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă