16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Iniţiatorii moţiunii pe Codul Muncii le cer colegilor de la PDL să...

Iniţiatorii moţiunii pe Codul Muncii le cer colegilor de la PDL să voteze pentru a “scăpa” de Boc

Parlamentarii USL au finalizat moţiunea de cenzură pe Codul Muncii intitulată “Codul Boc -salarii mici, şomaj mare, firme falimentate”, prin care acuză că angajarea răspunderii pe acest act e ” parte a jocului de putere din PDL” şi îi îndeamnă pe aleşii PDL să îl înlăture pe “bietul Boc” din Guvern, anunţă NewsIn.

Potrivit iniţiatorilor, moţiunea de cenzură ce va fi depusă imediat după ce Executivul îşi va asuma răspunderea pe Codul muncii, “se doreşte a fi o formă de sancţionare care vizează atât modificările aduse Codului Muncii (…) cât şi procedura asumării răspunderii şi a reprezentanţilor actualei puteri, în frunte cu dl Boc, care abuzează în continuare de angajarea răspunderii pentru a-şi impune punctul de vedere, pentru a impune legi nedemocratice şi contrare intereselor cetăţenilor români”.

Parlamentarii USL îl ironizează pe “bietul” prim-ministru, acuzând lipsa de credibilitate a acestuia şi a demersului de asumare a răspunderii, în contextul în care Emil Boc ar fi fost “pus la zid” recent de colegii de partid. “Este vorba despre credibilitatea celui care, în numele Guvernului, are tupeul de a solicita Parlamentului angajarea răspunderii după ce, nu mai departe de acum 2 săptămâni, acest om – bietul domn Boc – a fost făcut arşice de către preşedintele Băsescu şi de către propriul partid. Este vorba despre omul care a fost pus la zid în şedinţele PDL în cadrul unei mascarade politice desfăşurată sub sloganul „Boc trebuie înlocuit””, susţin iniţiatorii moţiunii de cenzură.

În plus, iniţiatorii susţin că angajarea răspunderii “cerşită de dl Boc” este doar parte a jocului de putere din sânul PDL, menit să-l păstreze şi în funcţia de preşedinte PDL. “În concluzie, Guvernul Boc foloseşte o lege extrem de importantă pentru a rezolva conflictele din interiorul PDL şi din sânul coaliţiei, pentru a asigura liniştea unei guvernări imorale, creând în schimb agitaţie şi nesiguranţă pentru români”, se mai arată în document.

Reprezentanţii USL îi îndeamnă pe parlamentarii PDL să scape de Boc din fruntea Executivului. “Domnilor din arcul puterii, dacă tot aţi discutat prin şedinţele de partid dacă continuaţi sau nu cu dl. Boc, probabil aţi avut şi motive, împărtăşite de majoritatea covârşitoare a cetăţenilor români. Aveţi astăzi ocazia să le materializaţi şi să-l scăpaţi pe domnul prim-ministru de ocara publică, de corvoada la care este supus, de obedienţa fără margini faţă de preşedintele Băsescu. Aveţi prilejul de a-l elibera dintr-o funcţie căreia nu-i face faţă şi de a-i reda demnitatea batjocorită de preşedintele Băsescu!”, se precizează în document.

Potrivit textului moţiunii, angajarea răspunderii pe Codul Muncii afectează grav interesele salariaţilor şi angajatorilor, urmând să crească instabilitatea salariaţilor pe piaţa muncii şi să fie restrâns dreptul constituţional cu privire la negocierea colectivă.

“Nu putem să fim de acord cu modificările propuse la Codul Muncii care dau posibilitatea angajatorului să extindă timpul de muncă suplimentar zilnic şi săptămânal. Efectele acestor reglementări reduc ocuparea forţei de muncă cu aproape 15% la nivel naţional în detrimentul ocupării forţei de muncă tânără şi al persoanelor aflate în şomaj. Astfel, considerăm că se impune o medie maximă de patru luni care să reflecte ultimele reglementări europene în acest sens, fără posibilitatea extinderii timpului lucrat săptămânal, la 12 luni”, se stipulează în moţiune.

De asemenea, iniţiatorii reclamă că, prin noul proiect de modificare a Codului Muncii, se prevede reducerea primei tranşe a concediului de odihnă de la 15 la 10 zile “cu efecte grave în timp asupra refacerii capacităţii de muncă a salariaţilor români” şi anticipează că acest fapt va duce la creşterea numărului concediilor de boală şi a pensionarilor de invaliditate.

“Stimaţi colegi din PDL, mă adresez dvs în special pentru că ştim cu toţii că vă doriţi să scăpaţi de Emil Boc de la conducerea acestei ţări. Ştim că aţi conştientizat, chiar dacă mai târziu, faptul că oricâte privilegii, funcţii sau demnităţi v-ar oferi, prezenţa lui în fruntea Guvernului nu poate şterge ruşinea aruncată asupra partidului dvs de către proasta şi neperformanta sa guvernare. Aveţi acum ocazia să îl înlăturaţi pe Emil Boc din fruntea Executivului, nu prin jocuri de culise şi maşinaţiuni de partid, ci cu onoare şi demnitate, în numele a milioane de cetăţeni pe care politica sa i-a nedreptăţit.Votaţi aşadar, domnilor şi doamnelor parlamentari, indiferent de partidul din care faceţi parte, pentru susţinerea acestei moţiuni de cenzură !”, se arată în finalul textului.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă