19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Faceţi ce vă place?

Faceţi ce vă place?

Când faceţi ce vă place şi ce ştiţi cel mai bine, înseamnă că vă realizaţi vocaţia, că vă utilizaţi talentele naturale, indiferent dacă asta presupune să răspundeţi la telefon sau să conduceţi o companie.

Mulţi dintre noi nu au curajul să se îndrepte către vocaţia lor din cauze strict materiale sau de statut. Dacă jobul ne aduce un venit satisfăcător şi un statut pe măsură, mai contează că facem altceva decât ceea ce ne place? DA! Atunci când sunteţi mulţumit, aveţi bucuria realizării, performanţă, chiar excelenţă, productivitate, eficienţă şi, poate, venituri mai mari sau statutul dorit.

Pentru cei la început de drum este mai uşor să aleagă corect. Pentru cei cu o carieră poate părea mai greu: „cum să las tot ce am construit în cinci ani de contabilitate şi să mă apuc de design?”, ar putea spune cineva.

Cunosc şi oameni care au avut curajul să facă o schimbare majoră. După 15 ani de contabilitate, ajunsese la nivelul de supervizor. A recunoscut că nu este împlinită şi că şi-ar dori să schimbe domeniul cu unul apropiat de oameni. Persoana în cauză a ales resursele umane, acceptând să lucreze după atâţia ani, din nou, ca junior.

Concret, dacă vrem o schimbare radicală, avem nevoie de o autocunoaştere solidă, de îndrumarea unui specialist în HR, consiliere vocaţională şi o doză de pragmatism. Acestea sunt atuurile pentru a face schimbarea în propriul avantaj.

Un mic test vă va arăta dacă profesia aleasă este şi vocaţia dumneavoastră: nu simţiţi că munciţi, sunteţi energici; nu spuneti „of, mâine iar e luni!”, ci vă bucuraţi când sunteţi la muncă de prilejul de a vă pune în practică ideile şi talentele; avansaţi ierarhic.

Dacă nu vă regăsiţi mai sus, atunci aţi primit confirmarea că nu sunteţi printre cei care îşi urmează vocaţia, dar poate veţi avea curajul de a lua măsuri în această direcţie.

Vocaţia este un aspect vital pentru dezvoltarea durabilă a unei afaceri. Echipa potrivită, la locul potrivit, asigură performanţă şi profitabilitate. Cu sprijinul experţilor în HR şi dezvoltare organizaţională, această practică va deveni tradiţie şi în mediul de afaceri românesc, permiţând o creştere mai rapidă şi mai eficientă a business-ului.

LAURA  PISSEA – Senior HR consultant, Qualia

Cele mai citite

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă