20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăAlegeri 2016Economisiti cu… overdraft

Economisiti cu… overdraft

Dupa cardurile de debit cu descoperit de cont, a venit vremea ca si depozitele sa ofere la randul lor un credit. E vorba de depozitul in euro "Tot inainte", propus de Bank of Cyprus, cu o facilitate de creditare de 30% din suma economisita.

Depozitul se constituie in euro, pe 3, 6, sau 12 luni, iar vestea proasta este ca suma minima poate fi considerata de multi prohibitiva: 20.000 euro. Depasind acest neajuns, gasim randamente foarte bune pentru sumele plasate in depozitul "Tot inainte". La scadenta de 3 luni, dobanda este de 5,25% si creste cu 0,25% pentru urmatoarele doua ajungand la 5,75% la 12 luni. Banca ofera optiunea platii in avans a dobanzii sau a capitalizarii acesteia, caz in care veti avea un randament mai bun, de 5,5-6%, pe cele trei categorii de scadenta. Overdraftul se acorda pentru maximum 30% din suma economisita, dar imprumutul se poate incasa atat in lei, cat si in euro.

Pentru lei, dobanda este legata de Robor la 1 luna la care se adauga o prima de 3%; similar, pentru imprumuturile in euro prima de 3% se aduna la nivelul Euribor la 1 luna. Creditele obtinute in acest mod sunt printre cele mai ieftine din piata, sigur, daca o persoana care are deja bani este atat de entuziasta sa mai imprumute altii. Un alt avantaj este lipsa comisionului pentru retragerile de numerar la scadenta. Depozitul este accesibil atat persoanelor fizice, cat si celor juridice. Bank of Cyprus a decis sa includa depozitul "Tot inainte" permanent in oferta sa desi initial, in cadrul campaniei promotionale, se anuntase ca data-limita de constituire a depozitului 30 august 2008.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă