16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăAlegeri 2016CV cu cod de bare, ultima modă la angajări

CV cu cod de bare, ultima modă la angajări

Bucureştenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă vor avea la dispoziţie peste 3.000 de job-uri disponibile la Târgul Angajatori de Top care se va desfăşura pe 30 şi 31 martie, la Sala Palatului din Bucureşti. Participanţii au fost invitaţi să vină cu un singur CV cu cod de bare pentru a facilita procedurile legate de interviu şi o eventuală angajare.

Candidaţii se prezintă, de obicei, la un târg de job-uri cu o mapă plină de CV-uri pe care le distribuie apoi la standurile firmelor de care sunt interesaţi. De data aceasta ei pot veni cu un singur exemplar, aşa numitul CV cu cod de bare care va fi scanat de reprezentanţii firmelor care vor avea astfel acces instantaneu la informaţiile despre candidatul pe care îl au în faţă.

CV-ul BarCode este ultima modă în materie de angajări şi este foarte uşor de realizat pentru candidaţii care au la dispoziţie un calculator cu conexiune la Internet. Procedura este explicată pas cu pas pe site-ul hipo.ro, urmând ca la final cei interesaţi să-şi printeze CV-ul într-un singur exemplar cu care să se prezinte la târg.

Cum se procedează

La standurilor firmelor, candidaţii vor prezenta CV-ul care va fi scanat, aşa cum se procedează cu codurile de bare ale produselor achiziţionate de la supermarket, şi astfel persoana respectivă va intra în baza de date a companiei respective. În acest fel, candidaţii nu vor cheltui prea mult cu printarea sau copierea CV-ului şi nici nu vor risca piederea acestuia sau rătăcirea lui printre sute de alte CV-uri depuse de alte persoane.

La târgul din 30 şi 31 martie, aflat la a 12-a ediţie, sunt aşteptaţi profesionişti, studenţi şi absolvenţi care vor putea participa la mini-interviuri cu persoanele responsabile de angajări din cadrul a 90 de companii din diverse domenii şi care au planuri de recrutare în această primăvară. Vor fi oferite aproximativ 3.000 de job-uri, programe de instruire şi internship.

Topul companiilor

Cele mai multe job-uri sunt oferite de firme din IT (24 de companii), outsourcing (11), inginerie (10), bunuri de larg consum (9), consultanţă (8) şi telecom (6). Vizitatorii vor mai putea participa la workshop-urile susţinute de reprezentanţi ai companiilor de la care vor afla ce oportunităţi de carieră se potrivesc studiilor şi nivelului de experienţă al fiecăruia. La conferinţele organizate la târg vor fi prezentate noutăţile industriei respective.

Programul este următorul: vineri, între orele 10 şi 18, iar sâmbătă, între 10 şi 17. Organizatorii le-au recomandat vizitatorilor să vină încă de la deschidere, când este mai puţin aglomerat, iar reprezentanţii companiilor au mai mult timp la dispoziţie pentru a discuta cu candidaţii.

Cele mai citite

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă