14.9 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăAlegeri 2016Cursuri IT, pe bani europeni

Cursuri IT, pe bani europeni

Cel puţin 180 de persoane vor participa gratuit la cursuri de competenţe IT şi vor beneficia şi de seminarii de consiliere în carieră, în cadrul unui proiect european.

Şomerii din regiunea Bucureşti-Ilfov pot învăţa cum să-şi redacteze un CV în format european, cum să facă o scrisoare de intenţie sau cum să se prezinte la un interviu, putând să-şi faciliteze integrarea pe piaţa muncii. Mai mult, pot dobândi competenţe informatice în cadrul unor cursuri de formare profesională, oferite printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Grupul-ţintă vizat de proiect este format din persoanele rezidente din regiunea Bucureşti-Ilfov neangajate în muncă, şomeri tineri şi adulţi, şomeri de lungă durată. Pentru a participa la cursuri, trebuie să vă înscrieţi pe http://tiurenlau.ro/inscrieri.html, făcând dovada că nu aveţi un loc de muncă, prezentând o adeverinţă eliberată de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, respectiv că aveţi domiciliul în regiunea Bucureşti-Ilfov.

40 de ore de curs

Obiectivul general al proiectului este creşterea ratei de ocupare şi facilitarea integrării pe piaţa muncii prin îmbunătăţirea şi extinderea competenţelor profesionale ale şomerilor pentru a răspunde cerinţelor potenţialilor angajatori din sectorul informatic.

Astfel, în cadrul proiectului, participanţii vor urma un curs complet gratuit de formare profesională pe competenţe informatice, organizat pe 10 module cu o durată de 40 de ore. Cursul se încheie cu susţinerea unui examen, în urma căruia vor primi un Certificat de Absolvire emis de CNFPA, recunoscut oficial la nivel naţional. „După finalizarea cursurilor, cei înscrişi pot veni oricând la biroul de consiliere individuală care este deschis pentru ei până la finalizarea proiectului (aproape 18 luni – n.r.), unde vor primi sfaturi despre cum îşi pot găsi un loc de muncă”, ne-a precizat asistentul de proiect, Aurel Şerban.

Mai mult, organizatorii şi-au propus ca cel puţin 10% dintre şomerii absolvenţi să fie angajaţi pe piaţa muncii din aria geografică de referinţă.

Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Cele mai citite

Casa Albă: Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova

Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a "lucrat energic" în acest sens, a reacţionat luni un purtător de...

Rusia acuză Occidentul de amestec în alegerile din Republica Moldova și respinge acuzațiile ce i se aduc

Rusia a respins acuzaţiile de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova şi a denunţat amestecul occidental în alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea...

Josep Borrell vede un viitor comun pentru UE și Republica Moldova

Într-o declarație comună, Înaltul Reprezentant Josep Borrell și Comisia Europeană au evidențiat rezultatele pozitive ale alegerilor prezidențiale și ale referendumului constituțional din Republica Moldova,...
Ultima oră
Pe aceeași temă