12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Cum să vă construiţi un CV online

Cum să vă construiţi un CV online

Pentru a vă scrie CV-ul într-un format electronic, trebui să vă alegeţi o platformă gratuită pentru publicarea blogurilor care vă permite să vă configuraţi formatul într-un mod profesionist şi să modificaţi conţinutul său ori de câte ori consideraţi că este nevoie.

Un CV este un document care prezintă realizările dumneavoastră profesionale şi academice. Din moment ce CV-ul ar trebui să fie actualizat în mod frecvent, un blog este un format ideal pentru a vă trece schimbările avute pe parcursul carierei.

Astfel, veţi fi capabili de a schimba elementele CV-ului între ele după cum aveţi nevoie, în funcţie de locul de muncă pentru care aplicaţi. Odată creat CV-ul, nu aveţi decât să transmiteţi poten-ţia-li-lor angajatori adresa site-ului. Astfel, puteţi câştiga atenţia recrutorului prin aspectul original al CV, o dovadă de seriozitate şi implicare în căutarea unui job. Totuşi, este important de men-ţio-nat că designul CV-ului doar îl va atrage pe recrutor, nu îl şi va convinge că meritaţi să obţineţi postul vizat.

Site-ul eHow.com prezintă cinci paşi pe care ar trebui să-i parcurgeţi atunci când vă propuneţi crearea unui CV cu apariţie doar în mediul online.

Alegerea formatului

Selectaţi un format de blog cât mai profesionist, nu prea colorat şi cu o grafică complexă. Puteţi să vă creaţi un CV online gratuit folosind o  platformă de tip sursă deschisă pentru publicarea blogurilor. Încercaţi Blogger, WordPress, LiveJournal sau Tumblr pentru a vă crea un blog personalizat, unde vă puteţi alege fundalul şi să adăugaţi pagini sau posturile ori de câte ori doriţi.

Aceste platforme vă permit uşor să vă configuraţi viitorul CV. Mai mult, atunci când vă alegeţi adresa blogului, păstraţi un aer profesionist. Eventual, încercaţi să vă folosiţi numele, urmat de CV (exemplu: „popescuionCV.blogspot.com”). Alegeţi un aspect profesional al blog-ului, un design standard şi, de asemenea, un fundal bazat pe culori simple şi linii curate. Blogul de tip CV nu este pentru a vă evidenţia interesele în jocuri sau cărţi de ficţiune.

Stabiliţi un mesaj introductiv

În partea de sus a site-ului, păstraţi un text introductiv. Puteţi face acest lucru bifând opţiunile „Keep at Top” sau „Maintain as First Post”, pe care le veţi găsi în meniul de configurare al blog-ului. În corpul acestui mesaj de început, pre-zen-taţi-vă şi explicaţi pe scurt interesele dumneavoastră şi în ce arie v-aţi vedea lucrând. Astfel, recrutorii vor afla dacă mai merită să parcurgă mai departe conţinutul CV-ului.

Creaţi pagini pentru fiecare categorie

Respectaţi rubricile pe care le aveţi şi într-un CV clasic, respectiv „In-for-maţii personale”, „Expe-rienţa profesională”, „Educaţie şi for-mare” şi „Aptitudini şi com-pe-ten-ţe personale”. Pentru fiecare dintre ele creaţi căte o pagină nouă pe site, dar păstraţi pe prima pagină trimiteri către acestea. Pentru expe-rien-ţa profesională, evi-denţiaţi locurile de muncă din trecut cu hiperlink-uri (element de navigaţie către alt document electronic – n.r.), care pot direc-ţio-na recrutorul către companiile în care aţi lucrat. De asemenea, puteţi realiza acelaşi lucru pentru partea de educaţie, unde puteţi sublinia şcolile pe care le-aţi absolvit.

Nu neglijaţi premiile

Fiecare diplomă sau premiu câştigat menţionaţi-l într-o pagină separată. Acestea vor oferi informaţii relevante despre parcursul dumneavoastră profesional, iar ideal ar fi să prezentaţi contextul în care aţi primit respectivele distincţii.

Ataşaţi documente relevante

Un CV de tip blog vă permite să ataşaţi documente care pot dovedi cele evidenţiate în cuprinsul CV-ului. Scanaţi şi ataşaţi pe site diplome relevante sau foi matricole. În acest fel, potenţialii angajatori pot verifica uşor parcursul edu-ca-ţional. De asemenea, aţi putea să încărcaţi şi fragmente din lucrarea de licenţă sau de disertaţie.  

Dacă doriţi ca blog-ul dumneavoastră să facă impresie bună, puteţi insera căteva fotografii decente pentru a vă cunoaşte mai bine recrutorul. De asemenea, puteţi include şi un mic video în care vă puteţi prezenta pe scurt.

Fiţi siguri că CV-ul poate fi citit uşor şi nu pune probleme cititorilor să-l acceseze şi să treacă de la o secţiune la alta. Evitaţi paragrafele dense cu mult text, pentru că puteţi fi ignoraţi.

Sursa: VooshThemes.com

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă