17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăAlegeri 2016TVA de 20%. Cât vor costa benzina și motorina în 2016

TVA de 20%. Cât vor costa benzina și motorina în 2016

Preţul carburanţilor va întregistra o scădere abruptă, în România, începând cu 1 ianuarie, după scăderea TVA de la 24% la 20%, potrivit site-ului Econimica.

Astfel, impactul în preţ al reducerii cotei TVA este de 15,9 bani la benzină şi 15,1 bani la motorină, corespunzător unei reduceri de 3,22% în preţul final al carburanţilor.

În aceste condiţii, în prima zi a lui 2016, motorina va costa 4,54 de lei, iar benzina 4,77 lei. În prezent, motorina costă 4,69 lei iar benzina 4,93 lei.

Preţul carburanţilor din România este în continuă scădere, de la jumătatea acestui an, ca urmare a prăbuşirii preţului barilului de petrol, care a înregistrat o scădere de circa 50%.

Cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, după care se formează preţurile carburanţilor în România, au coborât şi ele, însă nu în aceeaşi măsură, mai arată Economica.net. 

Cele mai citite

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă