36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăAlegeri 2016Combinatie depozit-actiuni

Combinatie depozit-actiuni

OTP propune un produs mixt (depozit pe termen scurt si fond inchis de investitii pe termen lung) al carui randament poate fi batut de investitorii cu experienta medie.

E vorba de un depozit pe 3 luni cu dobanda de 14% si de unitati ale unui fond inchis, in suma egala. Plasamentul in fond trebuie facut pentru cel putin 3 ani, in primul an randamentul fiind garantat (12%), iar in urmatorii doi investitorii urmand sa incaseze o cota variabila (intre 0-15% pe an), in functie de evolutia unui cos de actiuni. Astfel, la maturitatea Fondului, indiferent de evolutia acestuia, se primeste integral capitalul investit, plus un profit de minim 4%. Activele fondului sunt investite in depozite bancare si in instrumente financiare derivate, avand ca active suport actiuni emise de companii din 11 sectoare de activitate.

Punctul slab al ofertei il reprezinta componenta cosului de actiuni si contextul general nefavorabil din pietele de capital. Astfel, din cele 20 de titluri, cu ponderi egale, sase sunt ale unor companii financiar-bancare (OTP, Erste, Banca Transilvania, BRD, PKO BP, SIF Oltenia) – sectorul bancar fiind evitat de investitori in acest moment – doi emitenti sunt producatori de automobile (Renault si Volkswagen) – sector lovit de preturile mari la combustibili – inca doi vin din sectorul de comert (Carrefour) si bunuri de larg consum (Unilever) – acestia nesimtindu-se la randul lor confortabil intr-un climat inflationist, unde consumul se contracta. Restul emitentilor sunt din sectorul de telecomunicatii (Magyar Telecom, Telekomunikacja Polska), utilitati (CEZ), asigurari (Allianz), echipamente electronice (Siemens, Nokia), farmaceutic (Richter Gedeon, Zentiva), petrolier (MOL, SNP). Investitia minima in fondul inchis este de 1.000 lei. OTP Premium Duo este disponibil in perioada 23 iunie-1 august in sucursalele OTP Bank Romania autorizate sa distribuie unitati de fond.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă