6.2 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeAlegeri 2016Ce oferte de job au foştii angajaţi Nokia de la Jucu

Ce oferte de job au foştii angajaţi Nokia de la Jucu

Companii precum Endava, Emerson, Evoline sau IQuest caută angajaţi în Cluj-Napoca, oraş unde sunt disponibile peste 3.900 de posturi, care pot fi ocupate de către o parte dintre cele peste 2.000 de persoane afectate de închiderea fabricii Nokia din Jucu, potrivit site-ului de recrutare BestJobs.

“Cluj-Napoca se află în topul oraşelor în care se fac recrutări, momentan fiind disponibile peste 3.900 de posturi, iar printre cele mai active companii regăsim Fortech, IQuest, ISDC, Evoline, Endava şi Emerson. Pentru cei care se pot reloca, există companii care fac angajări în domenii variate, de la IT, Inginerie, până la specialişti vânzări şi consilieri financiari. Ofertele de locuri de muncă sunt în principal în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Iaşi, Sibiu şi Arad, iar cele mai multe se adresează candidaţilor cu experienţa de 3-5 ani şi cu studii superioare finalizate”, se arată într-un comunicat al BestJobs, citat de Mediafax.

În funcţie de numărul de locuri de muncă disponibile în ultimele 30 de zile, cele mai active companii sunt Continental, Oracle, Huawei, Orange, Hella, Adobe şi Emerson.

“Industria auto, dar şi industria grea, sunt în căutare de ingineri. Continental Corporation recrutează în prezent noi angajaţi pentru Timişoara, Sibiu şi Iaşi, având disponibile peste 60 de oferte. Programatorii nu vor avea probleme în găsirea unui job, fiind momentan cei mai cautaţi specialişti. Oracle, Huawei, Hella, Adobe şi Emerson oferă momentan aproximativ 200 de joburi în IT, pentru candidaţii care au cunoştinţe tehnice specizalizate şi cunosc limba engleză. Companiile caută în continuare software developeri, testeri, programatori, profesionişti cu experienţă în diverse limbaje de programare sau ingineri software”, se precizează în comunicat.

Nokia a anunţat joi că va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Angajaţii au primit o hârtie în care sunt anunţaţi că fabrica urmează să funcţioneze până la sfârşitul anului, iar ei să fie plătiţi până la sfârşitul lunii martie 2012. Potrivit documentului, angajaţii Nokia vor beneficia de un pachet compensatoriu care va fi comunicat imediat după finalizarea consultărilor cu sindicatul.

Grupul a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Cele mai citite

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

Motorul de căutare Google a marcat Ziua Naţională a României cu un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Cei care au...

A fost descoperită o capodoperă dispărută a lui Botticelli, în valoare de 109 milioane de dolari

O capodoperă a lui Botticelli, dată dispărută de peste jumătate de secol, a fost găsită. Era "ascunsă" la vedere, în casa unei familii italiene. Comandamentul...

Mesajul lui Ciucă de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului și al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale."Iubirea de ţară stă în inimă...
Ultima oră
Pe aceeași temă