20.5 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăAlegeri 20161,8 milioane euro returnate cetăţenilor din Alba, pentru taxa auto

1,8 milioane euro returnate cetăţenilor din Alba, pentru taxa auto

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Alba a restituit, în ultimii ani, în urma unor decizii ale instanţelor, sume în valoare de aproximativ 1,8 milioane de euro (peste 7,3 milioane de lei), reprezentând taxa auto pe care proprietarii de autoturisme o plătiseră, relatează Mediafax.

Instituţia a pierdut, din 2008 şi până în prezent, peste 1.300 de procese în urma cărora a fost nevoită să restituie proprietarilor de autoturisme contravaloarea taxei auto.

DGFP Alba a şi câştigat 535 de procese, însă se aşteaptă ca majoritatea acestor proprietari de autoturisme să reintroducă acţiuni în instanţă după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a anunţat că taxa auto încasată în baza OUG 50/2008 încalcă normele europene.

De la decizia Curţii de Justiţie a UE, DGFP Alba a fost acţionată în instanţă de peste 150 de persoane care au cerut restituirea taxei auto.

Sistemul actual al taxei auto va fi modificat după ce Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene (CJUE) a arătat, într-un punct de vedere exprimat la cererea unei instanţe româneşti, că taxa de primă înmatriculare încalcă legislaţia Uniunii Europene întrucât produce un dezavantaj la vânzarea maşinilor second-hand din alte state pe teritoriul României.

Cele mai citite

Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU la Ferma Dacilor, prim termen

Un prim termen de judecată are loc, astăzi, la Tribunalul Militar Bucureşti, în dosarul privind cererea de redeschidere de către Direcția Națională Anticorupție (DNA)...

Biden îl numește pe Trump delincvent

Joe Biden l-a numit pentru prima dată "delincvent" pe rivalul său în cursa pentru un nou mandat la Casa Albă, Donald Trump, după verdictul...

Rusia – Ucraina, ziua 832: Olanda îi permite Ucrainei să atace Rusia cu F-16

Ministrul olandez al Apărării, Kajsa Ollongren, a asigurat că Ucraina va fi autorizată să folosească în atacuri asupra teritoriului rus cele 24 de avioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă