3.6 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeAldineTokes, reacție dură la adresa premierului: "Suntem aproape de demiterea utecistului Victor...

Tokes, reacție dură la adresa premierului: “Suntem aproape de demiterea utecistului Victor Ponta”

Europarlamentarul Tokes Laszlo a spus, în cadrul unei dezbateri, la Timișoara, că demiterea lui Victor Ponta, dar și tragerea la răspundere a lui Ion Iliescu, sunt foarte aproape.

Europarlamentarul Tokes Laszlo a afirmat, sâmbătă, la o dezbatere care s-a desfăşurat la Timișoara, că în cei 25 de ani de la Revoluție cei care au luptat în acele zile pentru căderea comunismului s-au îndepărtat unii de alții.

“Crimele și criminalii comunismului trebuie judecaţi. Victimelor trebuie să li se facă dreptate. Nu putem trece nepăsători pe lângă raportul lui Tismăneanu, pe lângă sacrificiile lui Teodor Mărieș. Acestea ne aduc aminte de responsabilitățile noastre. (…) Acum suntem aproape de demiterea utecistului Victor Ponta și tragerea la răspundere a lui Ion Iliescu. Luna trecută, la Bruxelles a avut loc o conferință despre crimele comunismului. Platforma a propus atunci crearea unui tribunal european care să judece crimele comuniste și să identifice făptașii care sunt în viață. După atâția ani de tergiversare există semne că justiția s-a urnit din loc. Urmează cazul Ion Iliescu. Întrebarea e cât mai ține situația aceasta în care aceiași călăi să îi domine pe cei care au avut de suferit din cauza lor în trecut”, a spus Tokes.

Citește și GALERIE FOTO & VIDEO. 25 de ani de la MINERIADĂ

“În cursul celor 25 de ani de la Revoluție și până acum, ne-am îndepărtat unii de alții, cei care am susținut schimbul de regim din 1989. Prelegerea mea de astăzi (sâmbătă – n.r.)se numește «Fără compromisuri». Faptul că azi se împlinesc 25 de ani de la revoltele studențeşti dă o importanță aparte evenimentului. În urmă cu puțină vreme de la acel moment, la Timișoara s-a semnat Proclamația. Temerile noastre au fost întemeiate. Ion Iliescu a stat ca o stavilă în fața aplicării Proclamației. Apoi, în Duminica Orbului, oamenii, două treimi mai exact din cei prezenți la urne, au votat FSN. A urmat restaurarea puterii comuniste care ține și în zilele noastre”, a declarat Tokes.

El a spus că în continuare susține democrația și luptă “împotriva puterii retrograde”, adăugând că aceia care au înfăptuit crimele comunismului trebuie să răspundă în fața justiției.

Totodată, Tokes a anunțat că la Bruxelles s-a discutat despre înființarea unui tribunal penal pentru crimele comunismului din statele europene.

Europarlamentarul Tokes Laszlo a participat, la invitaţia Societăţii Timișoara, la o dezbatere care a avut loc la împlinirea a 25 de ani de la manifestațiile din Piața Universității de la București.

Sâmbătă se împlinesc 25 de ani de la cea mai sângeroasă mineriadă, în urma căreia au murit zeci de oameni, dintre care doar şase au fost identificaţi şi recunoscuţi, iar 746 au fost răniţi. La începutul acestui an, în februarie, dosarul Mineriadei a fost redeschis.

Cele mai citite

Trupa de rock KISS a susținut ultimul concert. “Ceea ce am realizat este extraordinar”

Sâmbătă seară, trupa KISS a încheiat ultimul spectacol din turneul de adio "The End of the Road", la faimoasa Madison Square Garden din New...

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...

Trupa de rock KISS a susținut ultimul concert. “Ceea ce am realizat este extraordinar”

Sâmbătă seară, trupa KISS a încheiat ultimul spectacol din turneul de adio "The End of the Road", la faimoasa Madison Square Garden din New...
Ultima oră
Pe aceeași temă