Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un best seller despre manastiri

Colegul nostru Mihai Vlasie se poate numara cu siguranta printre autorii de best seller din ultimii ani. Lucrarea sa Ghidul asezamintelor monahale ortodoxe din Romania a ajuns la a zecea editie. Editura care o publica acum este Sofia. Interesant ...

Share

Rl online 0 comentarii

02.09.2005 - 00:00
Colegul nostru Mihai Vlasie se poate numara cu siguranta printre autorii de best seller din ultimii ani. Lucrarea sa Ghidul asezamintelor monahale ortodoxe din Romania a ajuns la a zecea editie. Editura care o publica acum este Sofia. Interesant de remarcat faptul ca cele zece editii au fost tiparite de cinci edituri. Cum se explica acest succes? In primul rand prin numarul mare de informatii oferite. Materialul este structurat si nu pus cu furca. Schiturile si manastirile sunt clasificate pe mitropolii si episcopii. In al doilea rand, farmecul scrierii. Cartea lui Mihai Vlasie nu este o simpla lucrare tehnica. Autorul este atasat de ce scrie iar aceasta se observa aproape la fiecare pagina. De pilda, despre manastirea Agafton, aflata in arhiepiscopia Iasilor, autorul nu uita sa spuna ca aici s-au calugarit matusile lui Mihai Eminescu. Si exemple de acest fel sunt multe. Iata, asadar, cum un ghid aparent turistic devine o carte de reflectii.

Citește totul despre:

Comentarii