Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preotul Liviu Branzas, oaspete postum in "Rost"

Numarul 31 al revistei Rost este dedicat preotului Liviu Branzas. desi a trait numai 68 de ani (1930 Ð 1998) Ð totusi e o varsta! - numele sau este legat de o reala dorinta de reformare a invataturii teologice si a misiunii apostolice. A facut ...

Share

Dan Stanca 0 comentarii

23.09.2005 - 00:00
Numarul 31 al revistei Rost este dedicat preotului Liviu Branzas. desi a trait numai 68 de ani (1930 Ð 1998) Ð totusi e o varsta! - numele sau este legat de o reala dorinta de reformare a invataturii teologice si a misiunii apostolice. A facut ani multi de temnita comunista, dar nu i-au fost zdruncinate convingerile. Membru activ in AFDPR, discursurile sale au vrut sa-i insufleteasca pe oameni sa combata apatia. Postum, i-a aparut volumul "Martor intr-un proces moral". Retinem dintr-un interviu al parintelui: "Intemnitatii pareau niste sihastri ce si-au asumat asceza maxima pentru purificarea si transfigurarea interioara. Nu era o dezertare de la viata, ci o transfigurare a ei. Era o transcendere a luptei, a nazuintelor, a eforturilor pe un plan spiritual superior". Mai semnalam din acest numar "Biserica si managementul informatiei, o batalie pierduta?". "Cazul Tanacu, dispartirea pamantului de ape", "Protopopul" Ioan Duma, un stalp al Bisericii doborat de comunisti", "Basarabia 1940, dovezile unei tradari", dar si "Sub asaltul alimentelor modificate genetic" sau "Taranul, fauritorul bogatiei noastre spirituale".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...