Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Demonul, pe intelesul tuturor

La editura Nemira, Razvan Codrescu isi reuneste cateva studii sub titlul tentant Galceava dracului cu lumea, dupa care gaseste un subtitlu parca si mai inspirat "Mic tratat de demonologie aplicata". Autorul, cunoscut ca un comentator crestin, ...

Share

Rl online 0 comentarii

15.07.2005 - 00:00
La editura Nemira, Razvan Codrescu isi reuneste cateva studii sub titlul tentant Galceava dracului cu lumea, dupa care gaseste un subtitlu parca si mai inspirat "Mic tratat de demonologie aplicata".
Autorul, cunoscut ca un comentator crestin, nu are cum sa ocoleasca si teritoriul adversarului. Ba chiar face aceasta cu multa verva. Nu intamplator, de catva timp s-a ocupat de realizarea unei noi versiuni a Infernului dantesc, din care a si publicat niste fragmente. Cartea lui Razvan Codrescu este un fel de comunicare a mitologiei cu teologia. De asemenea nu-i lipsesc incursiunile in etimologie. Ce e cu numele acesta? Care sunt originile sale? Autorul nu vrea neaparat sa fie original, dar rezuma idei de o valabilitate universala. Dracul, popular vorbind, e Nefartatele, dar teologic e Satana, in fata careia intreaga creatie ingheata. Traseul de la agerimea folclorului la gravitatea teologiei este realizat firesc, intr-un bun spirit hermeneutic.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...